Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local sanciona 61 conductors el primer dia de campanya de control de vehicles de mobilitat personal

Aarón Cano recorda que les sancions poden arribar fins als 1.000 euros i insistix en la necessitat que tots els conductors de VMP complisquen amb la normativa per a millorar la convivència a la ciutat

• Control de la Policia Local de València

30/11/2021

El primer dia amb sancions de la campanya de control de vehicles de mobilitat personal (VMP) va acabar amb 61 sancions i 508 vehicles controlats. La majoria de les denúncies, 43 en concret, es va produir per la utilització d'auriculars, telèfons mòbils o la falta de casc. La Divisió de Seguretat Viària i la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) també van imposar 12 denúncies per circular per damunt de la vorera, que implica una sanció de 101 euros i tres per circular per calçades on no hi ha un límit per a circular a 30 quilòmetres per hora, que també comporta una sanció de 101 euros.

 

“És fonamental que els usuaris de vehicles de mobilitat personal interioritzen el respecte i compliment de les normes de circulació i la informació primer i la sanció després són necessàries perquè aquells conductors que incomplien les normes bàsiques de circulació a la ciutat senten que s'ha acabat una sensació de falsa impunitat” ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano que ha recordat la seua “preocupació per l'augment en el nombre d'accidents en els quals s'ha vist implicat un vehicle de mobilitat personal durant els últims anys” ha afegit l'edil de l'Ajuntament de València.

La Policia Local de València va començar dilluns passat 22 de novembre la campanya de control de vehicles de mobilitat personal, la primera setmana amb caràcter informatiu. Durant els cinc primers dies, va controlar un total de 880 vehicles de mobilitat personal i, encara que no es van imposar denúncies, la infracció que va registrar més incompliments va ser, igual que ahir, la utilització d'auriculars, telèfon mòbil o la falta de casc. En total, si s'hagueren imposat sancions des del primer dia de campanya, esta infracció acumularia 141 denúncies, seguida de la circulació per damunt de la vorera amb 67 i en tercer lloc la circulació per calçades on no hi ha un límit per a circular a 30 quilòmetres amb 43 denúncies.

El segon dia de campanya, dimarts passat 23 de novembre, és el dia que acumula fins al moment més infraccions detectades per la Policia Local de València, 98 en concret. La campanya s'està realitzant actualment en tots els districtes i barris de la ciutat amb radars i proves d'alcohol i drogues. També s'està controlant la circulació de VMP per damunt de les voreres així com la utilització de cascos o la circulació amb més ocupants que places autoritzades.