S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València sensoritzarà 207 places d'estacionament PMR i càrrega i descàrrega en Poblats Marítims

Les empreses que desitgen presentar les seues ofertes tenen fins al 7 de juny per a realitzar el tràmit

• El total de places reservades a la ciutat per a mobiltat reduïda sensoritzadas serà de 799

28/05/2023

El Servici de Mobilitat Sostenible ha tret a licitació, esta setmana, el contracte de “Subministrament i instal·lació de sensors i aplicació informàtica per a la gestió de places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) i carrega/descàrrega en Cap de França-Cabanyal-Canyamelar” per un import de 152.999,97 euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de 2 mesos. Les empreses que desitgen presentar les seues ofertes tenen fins al 7 de juny per a realitzar el tràmit.
 

Amb esta actuació es procedirà a la sensorització de 110 places d'aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 97 places de càrrega i descàrrega dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) del Cabanyal-Canyameral-Cap de França. Estos sensors d'ocupació permetran detectar la presència de vehicles en les places d'aparcament, per la qual cosa la informació de si la plaça està lliure o ocupada es transmetrà a una plataforma a temps real.

Una vegada finalitzen els treballs, el total de places sensoritzadas en tota la ciutat serà de 799 places PMR (el que suposa un 30,6% del total de places a la ciutat) i 411 places carrega i descàrrega ( un 16,6% del total), a més de les 91 places de taxis que ja hi ha sensoritzadas a València.

L'objecte de l'actuació impulsada pel Servici de Mobilitat s'enquadra en la línia estratègica LE3 de Mobilitat urbana i metropolitana sostenible, inclusiva i eficient per a transformar la ciutat previstes en l'Estratègia Urbana / Missions València 2030, i en concret en els objectius estratègics “OE11 Promoure la mobilitat segura i autònoma per a totes les edats” i “OE13 Augmentar l'eficiència del sistema de logística”.

Monitoratge de les places d'estacionament

Amb el monitoratge de les places d'estacionament, una persona usuària pot saber, mitjançant la plataforma ‘València Ciutat Intel·ligent’ (que integra la web municipal, la web ‘València al minut’, el Geoportal o l'App València), si una plaça està lliure o no i optimitzar millor els seus desplaçaments contribuint al fet que siguen més sostenibles.

Tecnologia dels sensors

Els sensors que s'instal·len són sensors que no necessiten cap canalització ni cablejat, únicament un forat en l'asfalt en el qual se situa el sensor que integra la bateria –amb una durabilitat de 5 anys, aproximadament- i la targeta de comunicació, i que detecten el vehicle pel seu camp magnètic. Els nous sensors que s'instal·laran en el Cabanyal-Canyamelar són dobles, a més, perquè detecten el vehicle mitjançant el camp magnètic i mitjançant un radar que permet que la detecció siga més fiable.

A més, la tecnologia de comunicació que s'utilitza és la denominada tecnologia Narrow Band-IOT (NB-IoT), la primera tecnologia centrada a connectar a Internet objectes quotidianes que requereixen xicotetes quantitats de dades en períodes de temps llargs, i amb un cost molt barat (uns 3 euros per targeta a l'any).

EDUSI a València

L'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França s'inscriu dins d'un ampli pla d'inversions en el barri i té com a objectiu la regeneració urbana i social d'este, centrant-se en la millora de la qualitat de vida dels seus habitants i de la situació econòmica, social i ambiental del barri i, per extensió, de la ciutat de València.

Per a poder executar els diferents projectes integrats dins de les Estratègies de Desenvolupament Urbà i Sostenible,estos reben suport financer dels Fons Estructurals i d'Inversió Europeus (Fons FEDER).