S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament ja ha donat acolliment a més de 130 persones ucraïneses refugiades de la guerra

L'alcalde, Joan Ribó, i la regidora Maite Ibáñez s'han reunit este dijous amb representants de la Coordinadora Valenciana d'ONGD

• L'Ajuntament ja ha concretat una partida de 200.000 € per a solidaritat amb les persones refugiades

03/03/2022

L'Ajuntament de València ha materialitzat el seu oferiment d'ajuda i acolliment a les persones i famílies ucraïneses víctimes de la guerra, i fins a este moment ja ha donat alberg i atenció a més de 130 persones. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat el caràcter solidari de la ciutat de València i el suport “al poble ucraïnés que està patint una guerra que no té cap sentit ni cap significat lògic”, tal com ha subratllat l'alcalde.

 

Ribó s'ha reunit este matí a l'Ajuntament, acompanyat per la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, amb la presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, Cristina Ramón Lupiáñez, i la resta de membres de la direcció de la coordinadora, amb els qui ha abordat les iniciatives i línies d'ajuda que s'estan duent a terme per tal de pal·liar la situació del flux de persones refugiades que arriben a la ciutat fugint del conflicte bèl·lic.

Ribó ha recordat que l'Ajuntament de València ja ha concretat una partida de 200.000 euros, “que ja s'estan habilitant per a fer front a les ajudes a les quals hàgem de fer front”, ha explicat. I ha reiterat la “disponibilitat del municipi a ajudar a tots els refugiats del poble ucraïnés que arriben a València”.

De fet, la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha explicat que en estos moments, València ja està acollint a al voltant de 130/140 persones refugiades d'Ucraïna, principalment famílies. “Per esta raó –ha subratllat- continuem ampliant places d'acolliment en funció de les necessitats que es plantegen". "Estem coordinats amb les entitats que treballen directament en l'acolliment de persones refugiades i ajuda humanitària, així com col·laborant en el marc de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Generalitat Valenciana", ha recordat la regidora.

Per part seua, l'alcalde ha subratllat el caràcter de València, “una ciutat d'ajuda, que vol treballar en este àmbit, i que ara més que mai vol manifestar que estem amb el poble ucraïnés. L'alcalde ha recordat que l'acció solidària de l'Ajuntament es duu a terme “sempre en el marc dels acords autonòmics i estatals”.

La presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, Cristina Ramón Lupiáñez, ha acudit a l'Ajuntament acompanyada per Mercedes Ena Ubiña, coordinadora de CEAR a València; Jaume Durà Tohús, responsable de l'àrea jurídica i d'incidència de CEAR València; Cristina Romero Julián, responsable del programa de refugiats de Creu Roja en la Comunitat Valenciana; Jesús Rodríguez Marín, vicepresident de l'ONG Junts per la Vida; i Daniel Jaén Bayarri, secretària Tècnica Coordinadora Valenciana d'ONGD.

 Tots ells han agraït la implicació de l'Ajuntament en la gestió d'esta crisi humanitària, i han assenyalat la importància de canalitzar les ajudes i fer ús eficient dels recursos de què es disposa.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó