S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme durà a terme un pla de recuperació d'espai públic en els districtes d'Extramurs i l’Eixample

Sandra Gómez: “Amb este projecte definirem les millors ubicacions per a les futures superilles que demanden els veïns i veïnes”

• Projecte de superilla d'Orriols

18/11/2022

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha iniciat la licitació d'un pla de recuperació d'espai públic en els districtes d'Extramurs i L’Eixample, que permetrà estudiar i definir les millors ubicacions per a la implantació de noves superilles en estos dos districtes. El pla, que comptarà amb un equip de professionals experts en espai públic, mobilitat urbana i participació ciutadana, es redactarà en un termini de set mesos una vegada siga adjudicat, segons ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.
 

L'àrea de treball del pla a executar està situada entre la ronda interior, l'antic llit del riu Túria i les avingudes Pérez Galdós, Giorgeta i Peris i Valero. “El pla estudiarà i definirà les millors ubicacions per a la implantació de noves superilles, de dimensions entre 200 i 350 metres, jerarquitzant el viari. Les superilles, com a sistema de distribució d'espai públic, suposen un canvi cap a la pacificació del trànsit i la mobilitat sostenible, generant més espai públic amb nous usos per a la ciutadania, com a zones de joc o d'estada, o noves zones verdes”, ha manifestat Gómez, qui ha recordat que este tipus d'actuacions han sigut demandades pels veïns i veïnes.

El pla analitzarà la mobilitat dins de l'àmbit, les característiques de l'espai públic i la planificació de les actuacions que es consideren viables. L'equip encarregat de redactar el pla comptarà amb un mínim d'experts en espai públic, mobilitat urbana i participació ciutadana, ha afegit la vicealcaldessa i regidora.

Fins a set peticions

El termini estimat per a la redacció del pla és de set mesos una vegada s'adjudique, per la qual cosa estarà elaborat al llarg de 2023, i amb este pla, ha explicat Gómez, es busca donar resposta a la demanda veïnal d'esta mena d'espais, “que han tingut molt bona acceptació en altres ciutats i també ací a València, on s'han presentat fins a set peticions de superilles en l'última edició dels Pressupostos Participatius”.

En les pròximes setmanes s'iniciaran les obres de la superilla de la Petxina, la primera de la ciutat; mentre que les obres de la superilla d'Orriols ja estan en licitació. L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament ha posat en marxa un estudi per a conéixer l'impacte real d'esta mena d'actuacions en el seu entorn, en l'àmbit social i econòmic. Este estudi permetrà definir un marc que recopile o considere esta mateixa informació en les obres que es duguen a terme en el futur, per a anticipar-se a possibles problemes o impactes negatius.