S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València posa en marxa un programa per a previndre el suïcidi a les aules de Secundària i Batxillerat

Maite Ibáñez: “A través del taller ‘Estem Parlant del Suïcidi’, oferim eines per a previndre els possibles casos, des de la comprensió i la prevenció”

• Un total de 130 centres participen en esta primera edició del taller ‘Estem Parlant del Suicidi’

24/01/2023

L'Ajuntament de València ha posat en marxa, durant este curs 2022/2023, nous programes sobre salut mental en els centres escolars de la ciutat. És el cas del taller ‘Estem Parlant del Suïcidi’, de prevenció de les conductes suïcides entre la joventut, per als centres de Secundària i Batxillerat. La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que el consistori, a més d'activar el punt de trobada per al foment de la salut emocional a través de la xarxa EMO, ha començat a impartir enguany este programa, en col·laboració amb la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana.
 

“Este curs hem posat en marxa un programa que establix l'aula com un espai, una microsocietat, on xiquets, xiquetes i adolescents poden plantejar conflictes, relacions, i mons emocionals sense resoldre, i als quals hem de parar atenció”, ha explicat Ibáñez, qui ha assegurat que “la salut mental i la prevenció del suïcidi entre els joves és un assumpte que ens preocupa moltíssim, i per això en la Regidoria d'Educació estem absolutament involucrats en la cerca de solucions, i mobilitzant tots els recursos dels quals disposem per a previndre situacions de risc”. La regidora d'Educació i Joventut, Maite Ibáñez, ha assistit este dimarts a la ponència titulada “Apostant per la vida. Prevenció i detecció del suïcidi en l'adolescència”, que ha impartit la coordinadora del Pla de Formació del Professorat en Prevenció i Intervenció del Suïcidi en la Conselleria d'Educació, Dolors López.

“A través d'este taller s'oferixen eines per a abordar la conducta suïcida des d'una perspectiva de prevenció i comprensió, i d'actuació en el cas que fora necessari”, ha explicat la regidora. “L'objectiu –ha continuat- és previndre les conductes suïcides oferint informació, creant espais per al diàleg, i posant a la disposició dels alumnes informació sobre els signes d'alarma i els recursos que hi ha davant un possible cas de conducta suïcida”, ha explicat.

En esta primera edició, el taller ‘Estem Parlant del Suicidi’ organitzat des de la Regidoria d'Educació ha registrat un molt bon acolliment, atés que un total de 130 centres s'han dirigit a l'Ajuntament per a poder impartir-lo a les aules de Secundària i Batxillerat.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez