S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els millors pilotaris s'enfrontaran la setmana que ve en el XV torneig Mestres de la Pilota

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha presentat el campionat, que se celebrarà els dies 30 de novembre, 2 i 4 de desembre

• El XV torneig Mestres de la Pilota reunirà els millors pilotaris d'escala i corda

23/11/2021

La regidora delegada d'Esports, Pilar Bernabé, ha presentat este matí la XV edició del torneig Mestres de la Pilota, que reunirà els millors pilotaris de la modalitat d'escala i corda. El campionat se celebrarà la setmana que ve al trinquet de Pelayo, amb una estructura de tres partides: dos se semifinals i una final. La regidora ha animat totes les persones amants d'este esport propi, però també a aquelles que vulguen conéixer-lo, a gaudir d'esta nova edició del torneig.

 

“El trofeu Mestres de la Pilota és, sense cap dubte, el més important per a la nostra ciutat”, ha afirmat la regidora i presidenta de la FDM (Fundació Esportiva Municipal), Pilar Bernabé, qui ha manifestat la seua “il·lusió davant la nova convocatòria d'este torneig històric de pilota”. La responsable d'Esports de l'Ajuntament ha qualificat de “absolutament necessari que les institucions dediquen tots els esforços possibles per a donar visibilitat al nostre esport”.

La presentació de la XV edició del Trofeu Mestres de Pilota ha tingut lloc este dimarts a la sala de Conferències de la Fundació Esportiva Municipal (FDM). La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha estat acompanyada pel president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Joan Alepuz, així com els pilotaris que participaran en la competició.

Reforma a Borbotó i nova instal·lació a Campanar

Durant la presentació del torneig, Bernabé ha subratllat el treball que es duu a terme des del municipi en favor del desenvolupament de l'esport de la pilota. “Des de la FDM treballem en este sentit amb gran interés a través de les Escoles Esportives Municipals”, ha explicat, i ha destacat que a la ciutat de València “hi ha ja un total de 2.000 xiquetes i xiquets que juguen a pilota valenciana”. Per això, la regidora d'Esports ha reiterat el compromís de l'Equip de Govern Local per a millorar les instal·lacions esportives destinades a l'aprenentatge i a la pràctica de la pilota. Bernabé ha anunciat la pròxima reforma integral del trinquet de Borbotó, i també la construcció d'una nova instal·lació de pilota en el barri de Campanar, “que esperem que es convertisca en un centre de referència”, ha afirmat.

En l'acte de presentació, també s'han donat a conéixer el calendari i la configuració dels equips participants. Com en edicions anteriors, el trofeu manté un format breu, de tres dies, en els quals l'afició de l'esport autòcton podrà gaudir en Pelayo de partides del més alt nivell.

En total, es disputaran dos semifinals i una final, en la qual participaran, entre altres, els campions de Lliga, d'Individual i de la Copa. La competició començarà el dimarts 30 de novembre, amb la primera semifinal entre Puchol II, Félix i Héctor o Guillermo –depenent de qui es proclame vencedor de la Copa 2– contra Giner, Nacho i Hilari. Dos dies més tard, el dijous 2 de desembre, s'enfrontaran De la Vega, Javi i Carlos contra Marc, Pere i Álvaro Gimeno.

Finalment, les formacions vencedores lluitaran pel títol del campionat en la final, que es jugarà el dissabte 4 de desembre. Totes les partides estan programades en sessió vespertina (a les 18.00 hores). I prèviament, a les 16.30 hores, està previst disputar també una partida de juvenils.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé