S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Les iniciatives de tecnologia, innovació i ciència rebran subvencions fins a 25.000 €

La Junta de Govern Local ha aprovat una partida de 500.000 euros per a donar suport a les iniciatives d'investigació i emprenedoria a la ciutat

• Enguany s'ha incrementat en 10.000 euros el límit màxim que pot rebre cada sol·licitud

03/03/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres una convocatòria de subvencions per a esdeveniments d'emprenedoria i innovació econòmica per import de 500.000 euros. Es tracta d'una iniciativa que va arrancar l'any passat de la mà de València Activa, i que busca donar suport als esdeveniments i convocatòries relacionades amb la tecnologia, la innovació, la ciència i la investigació. Així ho ha explicat este divendres el regidor de Desenvolupament innovador dels sectors econòmics, Borja Sanjuán, qui ha informat sobre les característiques de la convocatòria.
 

El finançament, ha explicat Sanjuán, es distribuirà en funció d'una sèrie de criteris objectius com són la presència o no de ponents internacionals en l'esdeveniment, el nombre d'assistents, o la gratuïtat de l'assistència a l'esdeveniment en qüestió, entre ors. En funció de l'impacte que tinguen estos esdeveniments i del que es considere objectivament que poden aportar per a consolidar la reactivació econòmica i impulsar l'ecosistema innovador i emprenedor de la ciutat s'atorgarà el finançament, tal com ha assenyalat Borja Sanjuán en la compareixença davant els mitjans de comunicació que ha realitzat, juntament amb el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, al final de la reunió de la Junta de Govern Local.

En esta ocasió s'ha incrementat en 10.000 euros el límit màxim que pot rebre cada sol·licitud. Si l'any passat es va establir un màxim de 15.000 euros per esdeveniment, enguany s'ha incrementat a 25.000 € per esdeveniment. “Per tant –ha subratllat Borja Sanjuán- tots els esdeveniments de la ciutat que vulguen presentar-se esta convocatòria podran rebre fins a 25.000 € públics per al seu desenvolupament fins a arribar a un total de 500.000 €”. L'edil ha destacat que la convocatòria va funcionar “molt bé” l'any passat i, de fet, ha afirmat, “ha servit d'inspiració per al govern d'Espanya, que ha realitzat la seua a través de l'Escola d'Organització Industrial, que està basada en la de l'Ajuntament de València”.

Suport a l'ocupació

La Junta de Govern ha aprovat també la incorporació de les 98 persones que formen part del Pla d'ocupació municipal, que s'incorporaran durant un any als servicis de l'Ajuntament el pròxim 28 de març. Es tracta d'un programa finançat íntegrament per l'Ajuntament, pel qual un total de 64 dones i 34 homes cobriran 28 llocs de treball diferents de 33 servicis municipals. Tal com ha explicat Borja Sanjuán, “es tracta de persones que estaven, fins ara , en situació de desocupació i moltes d'elles amb perfils de difícil ocupabilitat, i que ara podran tindre una oportunitat laboral”. Amb això, no sols podran tindre un any d'ocupació, “sinó, sobretot, això els servirà perquè puguen millorar la seua ocupabilitat i trobar un itinerari d'estabilitat laboral, que és l'objectiu últim del pla”.

Sanjuán ha destacat que esta iniciativa “se suma a les dades d'ocupació a la ciutat, que vam conéixer ahir referits al mes de febrer, i que reflectixen que, una vegada més, València és l'urbs, dins de les grans ciutats, que millors dades d'ocupació té” “A diferència d'altres ciutats com Madrid o Barcelona, en les quals els índexs d'atur han pujat al febrer, nosaltres hem aconseguit reduir l'atur este mes, gràcies a l'esforç col·lectiu, tant públic, mitjançant les polítiques actives d'ocupació, com gràcies a la bona faena i a l'esforç que el sector privat està fent a la ciutat”. “Hem aconseguit -ha conclòs Sanjuán- les millors dades d'ocupació dels últims 17 anys”

La regeneració del Cabanyal

Finalment, la Junta de Govern ha adjudicat l'execució de les obres de reurbanització i millora paisatgística dels carrers entre Serradora i Luis Despuig i entre Martí Grajales i Sánchez Coello, “l’illa oest del Cabanyal-Canyamelar en el punt tristament conegut com a zona zero”, en paraules del regidor. La iniciativa forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del Barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França, EDUSI, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en el marc del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-202.

Es tracta de l’illa oest del barri situada darrere de l'estació de tren, de la qual es preveu executar la renovació completa de quatre carrers, en les quals es plantegen dues seccions de viari diferents per als eixos nord-sud, i est-oest. Les obres han sigut adjudicades a l'empresa PAVASAL, per un import d'1.683.742,83 € (IVA inclòs), amb un termini d'execució de 8 mesos.

Tal com ha subratllat Borja Sanjuán, “la reurbanització de tota esta zona del barri, junt amb els altres tres projectes previstos i pendents d'adjudicar, suposa una actuació molt representativa i simbòlica del model de ciutat i d'espai urbà que està impulsant l'Ajuntament a través de la Delegació de Desenvolupament Urbà”. Esta actuació suposarà “la regeneració d'una de les zones més degradades del barri a causa del projecte de prolongació de l'avinguda de Blasco Ibáñez”, ha assenyalat l'edil, qui ha conclòs explicant que “l'objectiu és retornar la qualitat urbana a una zona a la qual el propi Ajuntament li la va retirar, i que ara es convertirà en una de les millors zones en termes de qualitat urbana. És un deute històric, i ara els veïns i veïnes que van resistir la gran pressió urbanística i fins i tot al xantatge al qual els va sotmetre l'Ajuntament, així com els nous veïns o veïnes, o els qui vulguen tornar, podran fer-ho amb tota la dignitat”, ha conclòs.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán