Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La rehabilitada zona de gossos del jardí del carrer Rafael Lapesa Melgar “garantirà la seguretat d'animals i veïnat”

El vicealcalde informa del projecte d'estes obres que donen resposta a una petició veïnal del districte de Jesús

• La nova zona canina

06/12/2021

L'Ajuntament remodelarà la zona de gossos situada al jardí del carrer Rafael Lapesa Melgar amb un pressupost de 69.449,26 €. Les obres, que s'executaran en un termini de dos mesos, afectaran una superfície municipal de 683,14 m² del districte de Jesús, i donaran resposta a una petició ciutadana canalitzada a través dels pressupostos participatius.

 

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que la zona de gossos d'este jardí del districte de Jesús es troba delimitada per un clos i una línia perimetral de vegetació, i que “la proposta d'intervenció té com a objectiu resoldre les necessitats que l’associació de veïns Camí Real va plasmar en una reunió amb la regidoria sobre este tema a partir de la proposta votada als pressupostos participatius”.

“Esta reunió va ser clau per a detectar les necessitats dels ciutadans i ciutadanes, ja que, amb les seues peticions, formalitzem els objectius que són rehabilitar la zona de socialització canina, allunyar-la visualment de l'entorn, i eliminar un dels seus accessos que es troba enfrontat al pati d'una comunitat d'habitatges”, ha concretat el regidor.

“La intervenció ha de resoldre els problemes existents i optimitzar els recursos i disseny de la ciutat. Per tant, el nou espai de socialització canina ha d'aportar qualitat a l'espai de manera funcional i paisatgísticament, i proporcionar servici i seguretat al nou espai, perquè tots els gossos puguen moure's, jugar i estar controlats pels seus amos i, alhora, respondre a les necessitats dels veïns i veïns que vulguen passejar per la zona sense tindre molèsties”, ha afegit.

Amb este objectiu, s'instal·laren dues portes de seguretat per als cans. Una d'elles d'accés rodat i l'altra, per als vianants. En cadascun dels accessos s'instal·laran dos cartells indicatius de les normes d'ús de les zones canines.

El projecte també planteja la formació de dos espais lineals de formigó raspat que va de costat a costat i que recull els elements de mobiliari, “amb la finalitat que esta zona siga el més adaptada possible a mobilitat reduïda”.

Així mateix, “la intervenció sanejarà tot l'espai existent. Es remouran les terres, s'excavaran i formalitzarà de nou l'espai de terra morterenca. També s'instal·laren quatre fanals amb detecció de presència, amb una reducció de l'emissió de llum quan no hi haja presència de persones i gossos a l'interior de la zona.

D'altra banda, a través de l'estudi visual realitzat de la vegetació existent, s'ha valorat la conservació total d'esta, i una vegada s'esbrosse, s'analitzarà l'estat de les arrels dels diferents arbustos. I amb la finalitat d'augmentar la distància visual dels veïns i veïnes a l'interior de la zona de socialització canina, es projecta una línia doble perimetral en forma d’L de murta (Myrtus communis), que tancaran l'espai visualment als dos carrers per als vianants existents. Es planten quatre exemplars de l’arbre de les orquídies (Bauhinia variegata cuminata) per a garantir l'ombra a l'interior de la zona d'esplai.

A més, es renovarà el mobiliari existent i s'instal·laren cinc bancs, dues papereres i quatre fanals. I dos pals encastats en el terreny perquè els gossos orinen.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo