S'està cercant, espereu....

Composió del Ple | Ajuntament de València - València

Lucía Beamud Villanueva

 

RESPONSABILITATS ACTUALS EN L'AJUNTAMENT

Regidora de la Coalició Compromís.
 

DECLARACIONS DE BÉNS, DRETS PATRIMONIALS I INFORMACIÓ TRIBUTÀRIA

Retribució anual bruta: 74.431,28 €

Declaració de béns, drets patrimonials i informació tributària:
BOP 30-06-2023 (pdf 162 Kb)

BIOGRAFIA

Vaig nàixer a València, en 1992, concretament molt més allà de la zona sud del carrer Sant Vicent, passant el llit del riu, en La Torre. I dic més concretament perquè la perifèria que habitem també ens caracteritza i, normalment, ens determina: només des d'ací es pot entendre la forma en què pense i actue en política, des d'una interrelació entre la classe social i el gènere. Durant la meua vida he estat envoltada de dones fortes, valentes, sense estudis i amb moltes hores de treball a la seues esquenes; dones que van prendre les regnes del lloc que habiten (tant en l'educació dels seus fills, en la defensa pública de l'educació i en diferents moviments cívics) i que van actuar per a mi com un exemple d'apoderament quan ni tan sols havíem sentit parlar d'allò.

El meu lloc de naixement és el meu cordó umbilical amb el món: per això, després d'estudiar en el CP. Pare Manjón, vaig compaginar els meus estudis universitaris en Humanitats: Estudis Interculturals amb la refundació de l'Associació Veïnal de la Torre, on posteriorment vaig tindre l'honor d'assumir la presidència. Allí vaig entendre que és necessària una mirada transversal i integradora per a poder canviar la realitat en què vivim; l'experiència em va servir com a aprenentatge i és per això que vaig col·laborar en diferents ocasions amb la Confederació d'Associacions Veïnals i de Consumidors (CAVE COVA) i vaig assumir, posteriorment, el lloc d'alcaldessa de la Torre-Faitanar. Des d'aquesta posició vaig poder complir amb el programa que es va elaborar durant els anys previs de l'Associació; un programa confeccionat des del diàleg col·lectiu i que pretenia que La Torre fóra un lloc, a poc a poc, més amable, capaç i suficient, amb més opcions fins i tot d'oci i cultura, més ideal i ple de vida.

Tot aquest recorregut em situa un lloc des del qual vaig aprehendre que la política ha de tindre com a full de ruta essencial les cures, extraure-les a l'àmbit públic i utilitzar-les en benefici de la ciutadania. Cuidar, d'una banda, la política com a espai de decisions col·lectives i com a opció de benestar enfront del descrèdit que ha patit en els últims anys; però cuidar, també i sobretot, els nostres barris i pobles, les perifèries que habitem, els habitants de les quals vam ser relegats a segones categories i vam haver de trobar les maneres de cuidar-nos. Després d'un llegat generacional que no pensava en nosaltres, hem començat a sembrar les llavors durant aquests quatre anys per a poder revertir les dinàmiques de discriminació i expropiació; és per això que no volem deixar d'intentar-ho, perquè només consolidant projectes, assolim objectius.

 

DOCUMENT TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

Trajectòria professional (pdf. 121 Kb)

DADES DE CONTACTE

Telèfon: 962085350
Adreça: Carrer Convent Sant Francesc, 2 - 46002
E-mail: