S'està cercant, espereu....

Estàs en: AL TEU COSTAT

Campañas Municipales | Ayuntamiento de Valencia - València

SocialnetworkShareCampanya no està disponible temporalment.

Dimarts

26

Setembre

Cerca avançada

Tornar

Renda Valenciana d' Inclusió (RVI)

Des de la Regidoria de Servicis Socials s'informa de les 4 modalitats de la RENDA VALENCIANA D'INCLUSIÓ, regulada per la LLEI 19/2017, de 20 de desembre, de la Generalitat.

A). Les 2 modalitats de RENDA DE GARANTIA es sol·liciten i tramiten a l'Ajuntament:

- RGIM-Renda de Garantia d'Ingressos Mínims, (si no hi ha menors en la unitat de convivència i no se subscriu acord d'inclusió social).

- RGIS-Renda de garantia d'inclusió social (si se subscriu voluntàriament l'acord d'inclusió social).

La resolució de les RENDES DE GARANTIA correspon a la Generalitat Valenciana, concretament a la Direcció General competent en matèria de RVI.


Si desitges més informació acudeix al CENTRE MUNICIPAL DE SERVICIS SOCIALS de la teua zona de residència i sol·licita cita prèvia.
També pots informar-te'n en la seu electrònica, en les oficines PROP de la Generalitat i a través dels telèfons 010 (Ajuntament de València) i 012 (Generalitat).

 

B). Les 2 modalitats de RENDA COMPLEMENTÀRIA D'INGRESSOS s'han de sol·licitar directament en la Generalitat Valenciana, atés que és allí on es tramiten i resolen.

- RCIP-Renda Complementària d'Ingressos per Prestacions (si la persona sol·licitant disposa d'ingressos procedents de PNC -Pensions no contributives-, d'invalidesa i jubilació, no compatibles amb treball remunerat, FAS -Prestació del Fons nacional d'Assistència Social- i, a partir del 30 de novembre de 2020, també de SOVI -Assegurança Obligatòria de Vellesa i Invalidesa- no concurrent o prestació per Incapacitat Permanent del Sistema Nacional de la Seguretat Social).

- RCIT-Renda Complementària d'Ingressos del Treball (si la persona sol·licitant disposa d'ingressos procedents del treball). Es podrà sol·licitar “quatre anys després de l’entrada en vigor de la llei, i en tot cas, sis mesos després de l’entrada en vigor del reglament estatal que desplegue la nova prestació de l’ingrés mínim vital (Disposició final segona de la Llei 19/2017).

Per a més informació i per a registrar la sol·licitud acudeix a qualsevol REGISTRE DE LA GENERALITAT VALENCIANA.
L'atenció presencial en aquests registres serà mitjançant CITA PRÈVIA, que pots sol·licitar través dels telèfons 012 (Generalitat) o a través d'aquest enllaç: sol·licita cita prèvia.

Amb caràcter previ a la sol·licitud de RVI i durant tot el període de duració de la prestació, les persones sol·licitants o aquelles que formen part de la unitat de convivència hauran de sol·licitar qualsevol dret econòmic que els puga correspondre, incloent l'INGRÉS MÍNIM VITAL.

 


Consulte el TRÀMIT en la Seu Electrònica / Tràmits web.


(13/05/2022) Díptic informatiu (pdf 421 kb).

Pot trobar este document en: