S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament multiplica per cinc la contractació anual en els darrers set anys

Durant l’any 2022, s’han tramitat 356 contractes amb un import total de més de 211 milions d’euros

• En 2022 s’han tramitat 62 contractes d’obres

06/02/2023

Durant l’any 2022 l’Ajuntament de València ha tramitat un total de 356 contractes oberts amb un import total de més de 211 milions d’euros, un volum que quintuplica la xifra de contractes tramitats en 2015 segons ha explicat la regidora de Gestió de Recursos i Contractació. Lluïsa Notario ha remarcat que “la contractació pública és un motor de l’economia local i més en una conjuntura de post pandèmia”. “En eixe sentit és innegable que el govern de Joan Ribó ha fet una gestió excel·lent i sols en 2022 vam tramitar 356 contractes, front els 76 del 2014”, ha afegit.
 

“Fa set anys que treballem en la implementació de diferents mesures amb l’objectiu d’optimitzar els procediments de contractació i la modernització del servici a través de l'estandardització dels processos i la formació contínua del personal propi i d’altres departaments”, ha declarat la regidora, per a qui “l’objectiu és aconseguir una major eficiència i facilitar als servicis gestors la tramitació dels seus contractes per tal de gestionar de manera rigorosa i eficaç l’augment de les licitacions dels últims anys, principalment per l’augment del pressupost municipal i la gestió de diferents fons de finançament, com ara el cas dels Next Generation”.

Per tipologia de contractes, en 2022 s’han tramitat 62 contractes d’obres, entre els quals hi ha intervencions en els districtes dels Poblats Marítims, Algirós, Extramurs, Patraix, el Pla del Real, Ciutat Vella, Jesús, Benimaclet, l’Eixample, l’Olivereta o Camins al Grau, així com en pobles com ara Benimàmet, Carpesa, el Saler, Castellar, el Perellonet o el Forn d’Alcedo.

Quant als contractes de servicis, se n’han realitzat 137, com ara la redacció per a la rehabilitació del CEIP Sant Josep de Calassanç, el contracte municipal de poda i jardineria o el servici d’ajuda a domicili, entre altres.

A més, durant este últim any s’han gestionat també 93 contractes de subministraments. Amb esta modalitat de contracte s’han adquirit els dispositius de telegestió d’enllumenat en els Poblats Marítims, els fanals solars instal·lats en l’horta sud de la ciutat, els clavellons de la Batalla de Flors, diversos equipaments per a la Policia Local i Bombers o l’equipament de la nova escoleta Clara Campoamor. Entre els 64 contractes restants sense catalogació hi ha modificats, negociats o contractes d’emergència.

Notario també ha recordat que entre les últimes mesures aplicades pel servici de Contractació s’ha posat en marxa una aplicació pionera de generació de plecs (formaPLECS), una eina informàtica innovadora que permet al servici de Contractació introduir modificacions en els models de plecs de contractació pràcticament de manera immediata quan es produïsquen reformes legislatives que així ho requerisquen, reduint en més d'un 96 % el temps necessari amb el sistema anterior. “A més, s’ha dissenyat un catàleg de criteris d'adjudicació avaluables de manera automàtica aplicable en els expedients de contractació del consistori que permet entre altres beneficis agilitzar el procés de contractació i acurtar-ne terminis”.

“Totes les accions implementades estan fent possible la millora en el nivell competencial i l’eficiència tant del servici de contractació com dels servicis gestors que suposen any rere any l’increment del volum d’expedients tramitats així com la reducció en els terminis de la tramitació de les licitacions”, ha destacat Notario.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario