S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament finalitza la renaturalització del carrer de la Murta a Benimaclet

Campillo destaca que amb esta actuació, sol·licitada pel veïnat mitjançant els pressupostos participatius DecidimVLC, es millora la salut ambiental i de la ciutadania

• S'ha plantat cin arbres de l'amor en el tram entre els carrers de la Murta i dels Sants

06/02/2023

Els treballs per introduir més arbres al carrer de la Murta, en un tram per a vianants entre els carrers de Mistral i dels Sants, a Benimaclet, han conclós amb la plantació de cinc arbres de l’amor. Esta intervenció, sol·licitada pel veïnat mitjançant els pressupostos participatius DecidimVLC, ha comptat amb un pressupost de quasi 40.000 euros (39.903,38 €, IVA inclòs). L’actuació generarà noves zones d’ombra, “tan necessàries en la situació d’emergència climàtica que patim”, segons ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.
 

Amb esta mesura s’incrementa la infraestructura verda del barri, que es complementarà amb el futur jardí entre els carrers de la Murta i els de l’Arquitecte Arnau i Poeta Blas de Otero, al costat del col·legi públic de Benimaclet. El vicealcalde ha subratllat que “no només protegim la salut dels veïns i veïnes, sinó que millorem el paisatge urbà, perquè passem de tindre un carrer per a vianants sense cap arbre a tindre’n un amb arbrat”.

Campillo s’ha referit a les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), segons les quals almenys 15.000 persones han mort per la calor a Europa en 2022, de les quals vora 4.000 a Espanya, així com a un recent estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), que assenyala que l’excés d’asfalt i la falta d’arbrat estan darrere d’esta situació.

Per això, la nova arborització a Benimaclet, “sobretot en els mesos de més calor, serà una font de millora important per a la salut ambiental i també per a la del veïnat”, tal com ha indicat el titular d’Ecologia Urbana. El responsable municipal ha apuntat que la introducció d’arbres als carrers de València i l’increment de la infraestructura verda “és una política prioritària del govern municipal”.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo