Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El consistori renova el Programa d'Atenció a l'Exclusió Social per a este exercici

La Junta de Govern aprovarà este divendres la concessió d'una subvenció de 9.959, per donar suport al projecte “Una llar sense llar”, que la fundació infantil Ronald McDonald duu a terme a la ciutat de València

• Programa d'Atenció a l'Exclusió Social de l'Ajuntament de València (PAES)

29/09/2021

La Junta de Govern Local aprovarà este divendres el Programa d'Atenció a l'Exclusió Social de l'Ajuntament de València (PAES). L'objectiu d'este programa, que compta amb un pressupost de 350.000 euros, és abordar tant la manca de mitjans econòmics com aquells aspectes psicosocials, sociosanitaris, educatius i laborals que siguen necessaris, amb famílies en situació d'exclusió social i que no tenen accés a altres prestacions que permeten cobrir les necessitats bàsiques, com la Pensió no Contributiva, l'actual Renda Valenciana d'Inclusió o l'Ingrés mínim Vital.

 

Les famílies s'inclouen en el programa a proposta dels diferents Centres Municipals de Servicis Socials de la ciutat, després de la valoració pertinent. La prestació econòmica del PAES es concedix per un termini de 12 mesos, renovable fins a un màxim de 36 mesos, a persones d'entre 25 i 65 anys, o menors de 25 anys amb càrregues familiars, els ingressos de les quals siguen inferiors al Salari Mínim Interprofessional.

Durant l'exercici 2020 han sigut beneficiàries de la prestació econòmica del PAES un total de 75 unitats de convivència, compostes per 173 persones, que han percebut una prestació mitjana mensual de 448’86 euros. La major part de les unitats de convivència que van causar baixa al llarg d'exercici va ser per accés a altres recursos o per inserció laboral. A l'abril d'enguany, en finalitzar els primers dotze mesos de la concessió de les ajudes, s'han tramitat 23 renovacions, i 19 altes noves.

La regidora de Servicis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que “des del govern de Joan Ribó, en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, estem avançant en l'accés als drets socials de totes les persones i això es comprova amb el traspàs, cada vegada major, de persones que abans cobraven ajudes puntuals i que ara estan rebent ja la Renda Valenciana d'Inclusió cada mes”.

 

Subvenció a Ronald McDonald

 

L'Ajuntament concedirà un subvenció de 9.959 a la fundació infantil Ronald McDonald, que correspon al 30% del cost total del projecte “Una llar sense llar”, que duu a terme esta fundació a la ciutat de València. El projecte té com a objectiu millorar la qualitat de xiquets i xiquetes amb malalties greus, per a això oferix allotjament gratuït i de qualitat als familiars que viuen fora de València i s'han de desplaçar durant l'ingrés hospitalari o durant els tractaments posteriors.

La Casa Ronald McDonald de València va obrir les seues portes el 20 de maig de 2013. Es finança a través de fons privats i públics, té la seua seu en un edifici situat en el propi recinte de l'Hospital Universitari i Politecnic La Fe, en una parcel·la de 1.100 metres quadrats cedida per la Generalitat Valenciana. Des del seu inici ha atés 1.235 xiquets i xiquetes malalts i a 1.186 famílies, sent un total de 3.573 les persones que han sigut ajudades per esta fundació en els huit anys que porta a València.