S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament facilita huit barques per a la romeria del Palmar

La celebració s'emmarca en el programa de festes patronals d'esta pedania dels Pobles del Sud

• La celebració es desenvolupa a partir de les sis de la vesprada, des de la plaça de la Sequiota

03/08/2022

El consistori posarà a la disposició d'esta popular celebració que transcorre pel llac de l'Albufera, un total de huit barques. La romeria del Palmar se celebra tradicionalment cada quatre d'agost i enguany recupera el recorregut amb barca que es va suspendre en les dos últimes edicions per les restriccions sanitàries.

 

De les huit embarcacions, el servei de Cultura Festiva facilita sis a fi que puguen participar les falleres majors i les seues corts d'honor. Per part seua, el servei de Devesa- Albufera posa a la disposició de les persones que participen, dos embarcacions. Una d'elles és la barca elèctrica Tramuntana, posada en servei per l'Ajuntament per a facilitar les tasques de vigilància del parc natural sense contaminar.

En la romeria al Crist de la Salut participen veïnes i veïns del Palmar i d'altres localitats de la zona com Pinedo, El Saler, Silla o Catarroja, que duen a terme el recorregut amb les seues pròpies barques. La celebració es desenvolupa a partir de les sis de la vesprada, des de la plaça de la Sequiota. La imatge del Crist es trasllada amb barca fins a la zona del llac coneguda com a Lluent per a tornar després fins al Palmar.

Embarcació per als mitjans de comunicació

De les barques que facilita l'Ajuntament, una d'elles està reservada per als mitjans de comunicació, que poden sol·licitar l'acreditació a través del correu acredita@valencia.es fins demà dijous, a les 12 del migdia. Les places disponibles es limiten a la capacitat de la barca, pel que s'atendran per rigorós ordre de sol·licitud, fins a completar l'aforament.

Cal tindre en compte que donada la peculiaritat d'esta romeria, que transcorre en barques pel llac de l'Albufera, la participació queda limitada a l'aforament que permeten les embarcacions amb autorització per a navegar pel llac.