S'està cercant, espereu....

Inici - València

Inici

El Servici d’Igualtat i Polítiques Inclusives desenvolupa les polítiques d’igualtat de la regidoria amb actuacions en les àrees de Dones i Igualtat, Drets Humans i atenció a la diversitat LGTBI. Impulsa la implicació dels departaments i servicis municipals de forma transversal i descentralitzada amb recursos d’atenció als districtes de la ciutat.

 

 

Per aconseguir-ho, es desenvoluparan els següents plans municipals: Pla Marc d'igualtat entre dones i homes, Pla COMVA (Pla de Convivència Municipal contra la Discriminació i l'Odi a la ciutat de València) i Pla Diversitas d'atenció a la diversitat.

 

Actualitat

Activitats puntuals i periòdiques
Ací es troben les activitats puntuals i periòdiques que programem des de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI per a divulgar els temes d'actualitat en l'agenda feminista.

icono-puntero

Descobrix les
nostres notícies

+ Notícies
icono-puntero

Accedix a
l'agenda

+ Agenda
icono-puntero

Les nostres
campanyes avui

+ Campanyes

 

 

També et pot interessar

atencion-victimas

Atenció víctimes
violència masclista
#016

Xarxa de recursos per a víctimes de violència de gènere

musica-igualdad
iconos-listas

Seguix-nos en:

logo-facebook
logo-instagram
logo-youtube
logo-twitter

Documentació >> Guies i protocols d´actuació

Recomanacions GRUP D'ATENCIÓ AL MALTRACTAMENT. Policia Local (GAMA).

GAMA

Davant d'una situació de maltractament la primera cosa que has de saber és que en cap cas, has de sentir-te responsable, només hi ha un culpable i no eres tu.

Deus valorar que no sols està en joc la teua integritat física o psíquica i la de la resta de persones del teu àmbit personal i familiar. Per això és important actuar amb decisió i denunciar. Acudix a la Unitat de Policia Local més pròxima al teu domicili i rebràs la informació i el suport que necessites. Pregunta pel grup GAMA perquè t'atenguen.

El grup GAMA sabrà orientar-te i indicar-te els passos a seguir perquè et siga més fàcil solucionar esta situació i saber on has d'acudir i quins recursos té la ciutat per a solucionar la teua problemàtica.

|
 • Qué fer
 • On acudir
 • Els teus drets

QUÉ FER

Si has patit maltractament físic o psíquic en la teua relació de parella o en el teu àmbit familiar has de saber que:

Pots sol·licitar una Orde de Protecció a les dependències de la Policia Local, Centre Dona 24 Hores, Jutjat de Guàrdia o Comissaria del Cos Nacional de Policia.

Esta Orde permetrà que el Jutjat et facilite la protecció que necessites per mitjà de mesures d'allunyament de l'agressor o qualsevol altra que estime oportuna inclús mesures civils (pàtria potestat, ús del domicili en què residisques).

Així mateix, podràs accedir al Servici de Teleassistència Mòbil per a dones víctimes de violència de gènere per mitjà del que tindràs una resposta ràpida les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, en qualsevol lloc que et trobes. El grup GAMA t'informarà d'això a més d'altres recursos, Centres Municipals de Servicis Socials, Centre Municipal d'Informació a la Dona.

· C/ Gobernador Viejo, 14
· Tef. 963287258
· e-mail: cmio@valencia.es

ON ACUDIR: TELÈFONS D´INTERÉS

Policía Local: 092 o 112.
1ª Unitat de Districte Ciutat Vella, c/ Alta 43. Telf. 96.391.76.36
2ª Unitat de Districte Russafa, c/ Ceramista Jaume d'Scals, 4. Telf. 96.373.05.15
3ª Unitat de Districte Jesús-Patraix, c/ Mariano de Cavia, 22. Telf. 96.357.72.08
4ª Unitat de Districte Abastos, Avenida del Cid 37. Telf. 96.384.40.03
5ª Unitat de Districte Tránsits, c/ Azucena 18, telf. 96.347.48.49.
6ª Unitat de Districte Benimaclet, c/ Emilio Baró 91 .Telf. 96.393.31.49
7ª Unitat de Districte Marítim, c/ Armada Española 10. Telf. 96.367.91.12

Primer que tot has de conéixer els teus drets en tot moment.

ELS TEUS DRETS

Quan sigues atesa a un centre mèdic:

 • Tens dret a ser atesa de forma preferent.
 • Tens dret a què s'elabore un comunicat detallat com a víctima de violència domèstica.
 • Tens dret a sol·licitar al teu Centre de Salut el teu historial que pot servir com a prova de la conducta violenta que patixes, ja siga física o psíquica.

Quan presentes una denúncia a la comissaria:

 • Tens dret a un advocat/ada del torn especialitzat que t'assessore en el moment d'efectuar la teua denúncia. És convenient que tingues eixe assessorament.
 • Tens dret a ser informada sobre l'abast i contingut de l'orde de protecció, així com a sol·licitar-la al mateix moment en què denuncies.
 • Tens dret a adjuntar informes mèdics i socials. En el primer cas, hauràs de sol·licitar una còpia del teu historial en el teu Centre de Salut. En el segon cas, i si estàs sent atesa a un Centre de Servicis Socials, hauràs de sol·licitar el dit informe al personal que t'atén i també hauràs de dir-li per a què el necessites. Tot això és important si vols provar que hui no ha sigut la primera vegada.
 • Tindràs persones al teu voltant que hauran sigut testimonis d'algun acte de violència que hages patit, encara que no siga el que vages a denunciar (familiars, amistats…) que t'acompanyen quan denuncies i presten la seua declaració.

Al moment del juí:

 • Tens la possibilitat que un professional de l'oficina d'atenció a les víctimes t'acompanye al juí.
 • També pot acompanyar-te la policia local del grup GAMA, si li ho comuniques en quant sàpies la data.

Quan tingues la teua orde de protecció:

 • Suposa que tindràs al teu favor una sèrie de mesures civils com ara: ús i fruïment de la vivenda, guarda i custòdia dels teus fills i filles, determinació de la pensió que haurà de passar-te la teua exparella.
 • També tindràs una sèrie de mesures penals, la més important: orde d'allunyament que impedix que el teu agressor se t'acoste o es comunique amb tu per qualsevol mitjà. Estes mesures penals suposen que al moment que ell vulnere la dita prohibició hauràs de cridar la policia i denunciar allò que haurà ocorregut, ja que això suposa un trencament de la mesura cautelar acordada pel jutge i es procedirà a la seua detenció.
 • En quant arribe l'orde de protecció a les dependències de la Policia Local pertanyent al teu domicili, un/a agent del grup GAMA et cridarà per a quedar amb tu, donar-te una sèrie de telèfons del teu interés i oferir-te recursos que et puguen interessar, així com per a demanar dades que ens ajuden a protegir-te. Este agent serà un/a policia local la funció del/de la qual serà la teua protecció i podràs contactar amb ella/ell per a qualsevol dubte o situació d'emergència que se't plantege.

IMPORTANT: A vegades les ordes de protecció tarden a arribar uns dies al grup, o el grup GAMA té dificultats per a localitzar-vos pels vostres horaris o per qualsevol altra causa; per la qual cosa, si ho desitges, una vegada tingues l'orde de protecció, hauràs de dirigir-te a les dependències de la Policia Local que corresponga al teu domicili i preguntes per un/a agent del grup GAMA, farem una còpia de l'orde i t'informarem complidament de tot això que necessites.

Gama
Gama2
|