S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

S'obri el termini de participació en l'Oferta Educativa Municipal, dirigida als col•legis de la ciutat.

S'ofereix quasi un centenar de propostes de tot tipus, i el termini estarà obert fins al pròxim dia 30.

• Cartell anunciador de l'Oferta 2015-16.

01/09/2015

La Regidoria d'Educació ha obert el termini perquè els centres educatius de la ciutat puguen participar en l'Oferta Educativa Municipal per al curs escolar 2015-2016. A partir de hui i fins al pròxim 30 de setembre, els col•legis poden sol•licitar els programes i iniciatives que proposa la Delegació d'Educació.

Tal com s'assenyala des de la Secció de Projectes Educatius, un dels objectius principals d'esta iniciativa és “posar en valor la pròpia ciutat com a recurs d'aprenentatge, viu, obert i participatiu, perquè l'alumnat puga aconseguir un coneixement més complet de la seua urbs, que haurà de portar-li a un major compromís afectiu amb ella, a la incorporació de conductes i hàbits de respecte i a la integració de valors de solidaritat, civisme, compromís i responsabilitat”.

L'oferta va dirigida a tots els centres educatius de València que impartisquen els nivells educatius de 2º Cicle d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxiller, Formació Professional, Educació Especial i Universitats Populars. El professorat podrà consultar i formular la seua sol•licitud de participació en el portal municipal www.valencia.es/educacion, en el qual es detallen els recursos educatius municipals (programes, campanyes i concursos educatius), tant de la Delegació d'Educació com de diferents Delegacions municipals. Tot açò està agrupat en huit grans àrees temàtiques: Educació Ambiental, Educació en Valors, Educació per al Patrimoni Històric-Artístic, Educació per a Emprenedors / Emprenedores, Educació per a la Participació Ciutadana, Educació per a la Salut, Educació per un Consum Sostenible i Educació Artística.

De manera específica, cada campanya i concurs que es convoque al llarg del curs escolar tindrà els seus terminis específics, en funció de la seua temàtica i temporalització de treball i contingut, en les diferents convocatòries que es publiquen.

UN TOTAL DE 98 TALLERS I RECURSOS AL LLARG DEL CURS

Al llarg del pròxim curs escolar s'han planificat 98 actuacions, entre programes educatius, campanyes, tallers i concursos específics. Solament a través de la Regidoria d'Educació s'han incorporat 14 activitats noves que potencien l'àmbit dels valors ciutadans. Entre elles es poden citar la denominada ‘Democràcia participativa’, que el seu objectiu és la transmissió de competències a l'alumnat sobre el procés democràtic i la presa de decisions en el seu entorn més pròxim. Es promourà l'anàlisi dels principals problemes que poguera haver-hi en els diferents barris de la ciutat, per a presentar-los en audiència pública a través d'un “Ple” a la màxima autoritat municipal i, al mateix temps conèixer el funcionament i la gestió de l'Ajuntament de València.

L'activitat ‘Coeducació, caminant per la igualtat’ proposa dinàmiques i activitats en les quals l'alumnat analitza el seu entorn social a la recerca d'alternatives no discriminatòries. S'estableixen les diferències entre sexe, gènere i rol. S'observen i analitzen les desigualtats existents en la vida quotidiana i s'ofereixen alternatives no sexistes.

‘La història de la nostra ciutat a través dels seus barris i carrers’ és un programa que consisteix en un recorregut per diversos barris per a conèixer el desenvolupament urbanístic de València al llarg dels segles i els diferents canvis que ha patit en cada barri. Permetrà que l'alumnat participant puga conèixer els personatges més representatius i importants que van viure en ells al llarg del temps, i així mateix situar els diferents gremis que durant molt temps es van establir en ells i la seua història.

Una altra de les propostes és ‘Living València in English’, que treballa la transversalitat del patrimoni històric-artístic amb la pràctica de l'idioma anglés. Estarà basada en un recorregut realitzat íntegrament en anglès.

La iniciativa titulada ‘Creant-me. Emocions i creativitat’ serà un programa d'educació en valors per a la identificació de les diferents emocions, dissenyat per a generar de manera positiva les emocions i pensaments que les desencadenen, així com conèixer i analitzar les diferents intel•ligències múltiples, per a poder desenvolupar la creativitat.

També s'ha presentat el programa ‘Tira'm bé, notaràs el canvi’, que pretén resoldre tots els dubtes sobre la gestió dels residus urbans i donar a conèixer la xarxa d’ecoparcs mòbils de València, així com promoure bones pràctiques educatives mediambientals sobre els diferents sistemes de tractaments de residus i dels avantatges i inconvenients de cadascun.

En esta mateixa àrea, es proposa ‘Recicla, imagina i crea’, dirigit als nivells primers d'Educació Primària, per a estimular la presa de consciència de la gran quantitat de residus que se’n generen, i estimular la capacitat de clasificar-los correctament ja des d'edats primerenques. L'alumnat realitzarà una manualitat amb un residu, que podrà portar a les seues llars per a explicar l'après a les seues famílies.

Finalment, es pot destacar la campanya denominada “De viva veu. Certamen escolar de Lectura en Veu Alta”. Es tracta d'una proposta cultural, educativa i d'animació a la lectura basada en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”, amb la finalitat de despertar l'interès i el gust per la lectura.