S'està cercant, espereu....

Prevenció comunitària - València

PREVENCIÓ COMUNITARIA

La prevenció de l'ús indegut de drogues és una de les màximes prioritats de l'Ajuntament de València. Per això, en compliment del que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, el Pla Municipal de Drogodependències (UPCCA-PMD) realitza activitats de Prevenció Comunitària dirigides a reduir l'abús de drogues, buscant actuacions amb les institucions, educadors, pares, professionals i la resta d'agents socials amb la finalitat d'identificar el problema i buscar solucions conjuntes, en benefici de la societat.

PROGRAMES

1.- Programa d'Informació, Orientació i Assessorament:
- Telèfons Municipals: 96 352 54 78. Extensió 2029.
- Informació 010.
- Telèfon de la FAD: 900 16 15 15.
- SIDA
- Tabaquisme.
- Cànnabis: Guia per a deixar de consumir
- Consum d'alcohol.

2.- Programa de Documentació:
- Centre de Documentació sobre Drogodependències.

3.- Programa de Intervenció Comunitària:
- Campanyes de Prevenció.
- Jornades de Drogodependències.
- Participació en Expo-Jove.
- Espais lliures de fums.

4.-Programa de Formació de Mediadors:
- Cursos de Formació per a Mediadors Juvenils.
- Cursos de Formació per a la Policia Local.

5.- Programa d'inspecció i seguiment de Publicitat de Begudes Alcohòliques en la Via Pública. segons el que disposa la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana. (obrir en pdf.)

6.- Programes de Divulgació i Comunicació.

7.- Col·laboració amb altres institucions:

Màster Oficial en Educació i Rehabilitació en Conductes Addictives. 9ª Edició. Universitat Catòlica de València (pdf) Més informació Màster UCV Conveni de col·laboració entre la Universitat de València-Estudi General, la Universidade Federal de Santa Catarina i l'Ajuntament de València, en matèria de drogodependències

Informació addicional

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

1 DE DESEMBRE. DIA MUNDIAL DE LA SIDA


Sin Sida

PARA LA SIDA ÉS RESPONSABILITAT DE TOTS

En la població espanyola, la SIDA s'ha convertit en una malaltia crònica i tractable. Gràcies als nous tractaments, cada vegada més eficaços, en els últims anys s'ha aconseguit parar les morts produïdes per esta greu malaltia, però encara no és curable.

Encara que el perill s'ha reduït, no ha desaparegut. No obstant, la població és cada vegada menys conscient del risc de contraure el virus del VIH. Esta realitat social ens preocupa: és alarmant la xifra d'infectats pel virus de la SIDA cada any i que no saben que ho estan; açò comporta en molts casos a què no s'utilitze cap mètode preventiu, ni en les seues relacions sexuals esporàdiques, ni amb la seua parella, de manera que es continua propagant la infecció del virus de la SIDA.

A Espanya hi ha 3.500 nous casos de SIDA cada any i s'estima que entre un 25% i un 30% de persones amb esta malaltia no saben que la patixen, segons informes del Ministeri de Sanitat elaborats per la Secretaria del Pla Nacional sobre la SIDA.

A causa d'esta situació, l'OMS ha vist la necessitat “d'exigir responsabilitat” per a poder parar la malaltia. Amb esta finalitat, durant els anys 2008 al 2010 utilitzarà com a eslògan “Detín la SIDA. Mantín la promesa”. La responsabilitat no sols és exigible a l'individu de forma personal, els estaments socials han d'esforçar-se a aconseguir que “l' accés universal” a l'atenció, suport, tractament i prevenció del VIH siga una realitat.

Com veiem, parar la SIDA és responsabilitat de tots. L'1 de desembre de cada any se celebra el Dia Mundial de la SIDA. La lluita contra l'epidèmia i la discriminació és tasca de tots cada dia.

Telèfon 900 70 20 20 Telèfon gratuït
MÉS INFORMACIÓ

Informació addicional