S'està cercant, espereu....

valència, ajuntament, ciutadà, informació, gènere, violència, dones, femicidios, Dona, violència, gènere - València

Àrees d´intervenció >> Àrea d'incorporació de la perspectiva de gènere en l'Administració Local

Adhesió a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Hòmens en la Vida Local acordat en Ple Municipal de 29 de febrero de 2008.

A través de la FEMP, l'Ajuntament de València va participar en el projecte d'elaboració de la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Hòmens en la Vida Local.

La finalitat és adherir-se a la Carta Europea per la Igualtat i a aplicar dins l'àmbit municipal els compromisos continguts en tal document, l'objectiu dels quals és portar a la pràctica de forma efectiva el dret d'igualtat de dones i hòmens en totes les esferes de l'activitat política i social.

Este fón un projecte elaborat i promogut pel Consell de Municipis i Regions d'Europa (CMRE), juntament amb les seues entitats associades, concebut com a una ferramenta destinada a encoratjar les autoritats locals i regionals europees en la labor d'incorporar la dimensió de gènere i les diferents necessitats d'hòmens i dones a la gestió de la política local. La iniciativa, que té el recolzament de la Comissió Europea, va comptar amb el suport de 16 entitats procedents de 12 països europeus. El pressupost total va ascendir a més de 400.000 euros, dels quals quasi el 80% va estar finançat per la Comissió Europea i la resta pels socis, entre ells la FEMP.

Aplicació dins l'àmbit local

Principis i compromisos

La Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Hòmens en la Vida Local va destinada als Governs Locals i Regionals d'Europa, la qual els invita a firmar-la i a adoptar una postura pública sobre el principi d'igualtat de dones i hòmens, així com a aplicar dins el seu territori els compromisos definits en esta.

Els signataris de la carta, en este cas els governs locals, hauran d'adoptar una sèrie de mesures específiques per a aplicar les seues disposicions. Així, dins un termini raonable de temps, que no pot excedir dos anys després de la firma, hauran d'elaborar i adoptar el pla d'acció per a la igualtat i després aplicar-lo. Este pla d'acció presentarà els objectius i les prioritats, les mesures que pretén adoptar i els recursos afectats. El pla inclourà igualment un calendari per a la seua aplicació.

Els principis en què es basa la carta són els següents:

1- La igualtat de dones i hòmens constituïx un dret fonamental, que ha de ser aplicat pels governs locals i regionals en tots els camps on s'exercisquen les seues responsabilitats.
2- Per a assegurar la igualtat de dones i hòmens, s'ha de tindre en compte la discriminació múltiple i el desavantatge, per la raça, els orígens ètnics i socials, les característiques genètiques, la llengua, la religió, les opinions, la pertinença a una minoria nacional, la propietat, el naixement, la discapacitat, l'edat, l'orientació sexual o el nivell econòmic.
3- La participació equilibrada de dones i hòmens en la presa de decisions és un requisit per a la societat democràtica. Promoure una representació i una participació equilibrades en tots els àmbits de la presa de decisions.
4- L'eliminació dels estereotips de gènere és indispensable per a la instauració de la igualtat.
5- Integrar la dimensió del gènere en totes les activitats dels governs locals i regionals, en l'elaboració de les polítiques, en els mètodes i instruments que afecten la vida quotidiana i en l'elaboració i l'anàlisi dels pressuposts.
6- Plans d'acció i programes amb els recursos apropiats, financers i humans, necessaris per a la seua aplicació.

Carta Europea per a la igualtat de dones i hòmens en la vida local.