Notícies Destacades | Ajuntament de València - València
Filtre de notícies
Temàtiques
Cerca de notícies
Cerca per dia
Últimes notícies
València atrau una startup italiana que analitza amb una aplicació tecnològica les emocions que produïxen els aliments
• Moment de la presentació del projecte
11/07/2024
- Esta empresa emergent, Thimus, s'instal·la en La Farinera i obrirà a València la seua ‘House of Humans’ que forma part d'una xarxa amb presència en tota Europa
- Les empreses del sector alimentari disposaran d'una tecnologia basada en la neurociència alimentària per a entendre científicament com els humans perceben la textura, la fragància i el sabor dels aliments
- La regidora Paula Llobet afirma que “este és el tipus d'empreses que volem atraure a València, amb talent i tecnologia innovadora que ens ajudarà a resoldre els reptes que tenim com a ciutat”
La Farinera, el Centre d'Innovació de l'Ajuntament de València, ha acollit a la startup italiana Thimus, pionera en l'ús de la neurociència aplicada a l'alimentació. Esta empresa, que compta amb el suport i l'assessorament de Invest in València, l'oficina d'inversions de l'Ajuntament i la Cambra de Comerç, permet obtindre i analitzar dades cerebrals en temps real per a transformar-les en coneixements sobre el comportament i les preferències dels consumidors, “una ferramenta única que ajudarà al món a comprendre millor l'experiència humana amb el menjar a través de la neurociència”, tal com ha confirmat hui la regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, durant la presentació d'este projecte.
La regidora ha afirmat que “este és el tipus d'empreses que volem atraure a València, amb talent i tecnologia innovadora que ens ajudarà a resoldre els reptes que tenim com a ciutat”. “Les dades que s'aconsegueixen amb esta tecnologia permetran a les empreses del sector agroalimentari, un sector molt important per al nostre territori, prendre decisions més eficients i eficaces i millorar l'experiència gastronòmica del consumidor”, ha detallat.
Per part seua, el fundador i CEO de Thimus, Mario Ubiali, ha explicat que “és innovadora tecnologia permet entendre científicament com els humans perceben la textura, fragància i sabor dels aliments, i utilitzar estes dades per a comprendre millor la complexa relació entre el cervell, la cultura i el comportament en l'àmbit gastronòmic”.
Mario Ubiali, ha assegurat que "l'obertura de la seua House Of Humans a València és increïblement emocionant i representa la culminació d'un llarg viatge”. “Des de fa 5 anys Thimus ha explorat el potent ecosistema de València i ha aprés com l'energia especial entorn de la innovació alimentària sembla concentrar-se en esta màgica ciutat. Tindre un punt de presència ací és només el començament d'un creixement exitós a Espanya i esperem continuar unint forces amb innovadors d'idees afins”, ha dit.
Innovació i Tecnologia a València
En la House of Humans de Thimus a València, les empreses del sector alimentari podran accedir a informació per a millorar i reformular els seus productes. Serà part d'una xarxa més àmplia, que inclou presència a Milà, Wageningen (Països Baixos), i Budapest (Hongria).
Thimus ha sigut un participant destacat en ftalks, la trobada internacional sobre el futur de l'alimentació creat per KM ZERO, des de la seua primera edició a València. Invest in València va conéixer a Thimus en una de les seues accions d'atracció d'inversions – durant un side event organitzat en el marc de ftalks 2023. Esta relació ha sigut clau per a atraure a Thimus a la nostra ciutat i establir una base sòlida per a la seua expansió. La startup continua col·laborant activament amb KM ZERO i explorant més sinergies per a continuar aportant valor de manera conjunta a la indústria alimentària.
Paula Llobet ha recordat que "l'arribada de Thimus a València reforça la nostra posició com un hub d'innovació tecnològica. Esta col·laboració és un clar exemple de com València s'està convertint en un imant per a empreses disruptives".