Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Busca per dia

Últimes notícies


Tornar

Policia Local i Bombers es formaran per afrontar l’augment de les actuacions per avisos de suïcidi detectades des de l’inici de la pandèmia

Policia Local ha fet balanç de les actuacions desenvolupades durant la Setmana Santa i la Pasqua

  • Agents de la Unitat de Convivència UCOS de la PLV
  • Aarón Cano 2

14/04/2021

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha informat sobre les xifres d’actuacions desenvolupades per la Policia Local durant la Setmana Santa i la Pasqua per fer complir les normes per evitar l’expansió de la COVID19. Cano ha felicitat a tots els valencians i valencianes per les bones dades respecte a l’evolució dels contagis de la ciutat de València, “que són conseqüència del bon comportament general durant estos dies festius”, però ha afirmat que “no hem de baixar la guàrdia, perquè unes bones xifres en els pròxims mesos ajudaran al fet que el procés de vacunació i immunització de la població, no patisca més demores”.

 

Per l'ús de la mascareta s'han posat un total de 119 sancions. Este apartat fa referència a infraccions per no portar mascareta, no fer ús d'ella de manera adequada o portar una no homologada o que no compleix amb els requisits necessaris. Per incompliment de les restriccions de mobilitat nocturna, la Policia Local ha posat 614 sancions. Per participar en reunions de més persones de les autoritzades, tant en espais públics com privats, s'han posat 521 sancions, per botellons 114 i 9 a locals i comerços per no complir les restriccions d'aforament, horari, tabac o resta de normes anticovid.

Referent a festes en domicilis, el regidor ha recordat que “la Policia Local en aquells domicilis que no obrin la porta als agents, està denunciant mitjançant l'ordenança de contaminació acústica”, i ha anunciat que estan “fent un estudi dels domicilis reincidents, als quals se'ls aplica la sanció de major gravetat”. Des del mes de gener s'ha actuat en 531 festes en domicilis i durant este mes d'abril en 74, unes dades “que han descendit des que està oberta l'hostaleria”, segons Cano.

Un altre dels temes importants, són les actuacions relacionades amb episodis de violència de gènere, “que continuen sent molt elevades”. També el regidor ha posat en valor la creació de la unitat de prevenció de delictes d'odi o unitat de tolerància.

Cano ha expressat la seua preocupació per l'increment del nombre d'avisos per intent de suïcidi que ha rebut el 092 durant les festes. “A l'abril s'han rebut 56 d'estes telefonades, la qual cosa suposa una mitjana de 5 atencions per dia a la ciutat de València”. Des de gener s'han rebut un total de 451 avisos, “este augment ha sigut significatiu des que va començar la pandèmia, que està afectant la salut de moltes persones”, ha afirmat el responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana, que ha anunciat que treballaran “juntament amb l'àrea de Sanitat de l'Ajuntament per a afrontar esta difícil situació i que començarà per implantar una formació a tota la plantilla de Policia Local i Bombers per a millorar l'actuació dels servicis d'emergència en estos casos”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Aarón Cano 1