S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La bandera blava oneja en sis platges de València

El regidor Giuseppe Grezzi assistix a l’acte de lliurament del títol que reconeix l’excel·lència dels arenals

• La platja de la Malva-rosa

11/05/2023

Les platges del Saler, la Devesa, la Garrofera, la Malva-rosa, el Cabanyal i Recatí-Perellonet han revalidat el títol que ostenten des de 2016 per l’excel·lència en aspectes com la protecció de la biodiversitat, la seguretat, els servicis, l’accessibilitat i la depuració i la qualitat de les aigües. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha lliurat hui la bandera blava a estos sis espais del litoral de la ciutat i ha explicat que l’Arbre del Gos enguany no ha obtingut el distintiu a causa de les obres de regeneració que Demarcació de Costes durà a terme en els pròxims mesos. L’Ajuntament i Costes es reuniran la setmana que ve per tractar esta intervenció.
 

El regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha assistit este matí a l’acte d’entrega de les Banderes Blaves 2023 de la Comunitat Valenciana, que ha tingut lloc a Altea. En total, València s’ha emportat sis guardons, corresponents a les platges urbanes del Cabanyal i la Malva-rosa, i altres cinc del sud: el Saler, la Devesa, la Garrofera i Recatí-Perellonet. El jurat internacional convocat per ADEAC, l’organisme que atorga els reconeixements, ha valorat diversos criteris, entre els quals, la qualitat de l’aigua, la gestió ambiental, l’accessibilitat, la seguretat i servicis, i la informació i educació ambiental,

Pel que fa a la platja de l’Arbre del Gos, entre Pinedo i el Saler, pròxima a les dunes del parc natural de l’Albufera, ADEAC ha informat per carta a l’Ajuntament que un dels requisits per rebre la distinció és l’absència d’obres i, durant la temporada de bany, hi ha programades tasques de regeneració. El departament estatal de Costes començarà l’actuació, amb una inversió de 28 milions d’euros, al mes de setembre, un volta finalitzada la temporada estival. No obstant això, abans que la draga encete els treballs, s’han de realitzar accions d’adequació del terreny.