S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Regidoria d'Esports sol·licitarà un carrer per a Pipo Arnau a l'entorn del nou pavelló Roig Arena

La proposta compta amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, el València Basket i Les Abelles

• Pipo Arnau ha estat un referent de l'esport valencià durant dècades

25/03/2023

La Regidoria d'Esports realitzarà les gestions oportunes perquè l'històric impulsor de l'esport valencià, Pipo Arnau, que va faltar a finals de 2022, compte amb un carrer amb el seu nom a l'entorn del nou pavelló Roig Arena, que ultima la seua construcció a l'avinguda d'Antonio Ferrandis. La proposta compta amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso, el València Basket i el club de rugbi Les Abelles. Estes tres entitats esportives han mostrat el seu suport públic en memòria de qui va ser peça fonamental de l'esport valencià a finals del segle XX.
 

El regidor d'Esports, Javier Mateo, ha destacat la figura de Pipo, “un referent de l'esport valencià durant dècades”, i ha assenyalat l’“enorme importància del seu llegat a la ciutat, especialment en el món del bàsquet, encara que també va ser peça fonamental en el camp del futbol, el futbol sala o el rugbi”. “Per eixe motiu –ha subratllat- creiem que és de justícia que la seua ciutat reconega ara la seua memòria, donant-li el seu nom a un dels carrers pròxims al futur pavelló Roig Arena”.

Tal com ha subratllat el regidor, Pipo Arnau ha sigut una de les persones més influents en el món de l'esport valencià. Va ser fundador de la Federació Valenciana de Futbol-Sala i president d'esta durant molts anys; i va ser també destacat jugador i entrenador de bàsquet, així com directiu i impulsor d'este esport a la Comunitat Valenciana. A més, ha afegit Javier Mateo, com a empresari relacionat amb l'esport, també es va convertir en una referència com a fundador, en els anys seixanta del passat segle, juntament amb son pare, José Arnau Domingo, de Deportes Arnau, un local que “es va convertir en pioner i de referència esportiva a tots els nivells. Deportes Arnau subministrava material esportiu a clubs de la ciutat i de la resta de la província, i s'encarregava dels equipaments esportius de multitud de centres educatius”.