S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aconsegueix que més de 40 comunitats d'habitatges s'interessen per les ajudes europees de rehabilitació

• Grup de vivendes de la Malva-rosa

12/03/2023

La Regidoria de Vivenda ha desenvolupat una campanya informativa dels Fons Next Generation en quatre grups de vivendes en Natzaret, Sant Marcel·lí, Beteró i Malva-rosa

Més de quaranta comunitats de veïns de Natzaret, Sant Marcel·lí, Beteró i Malva-rosa han mostrat interés d'optar a ajudes europees per a finançar la rehabilitació dels seus edificis. Així ho ha anunciat hui la regidora d'Habitatge, Isabel Lozano, en donar compte de la campanya d'informació i sensibilització que duu a terme l'Ajuntament perquè els propietaris d'estos immobles coneguen els Fons Next Generation que es destinaran a reduir el consum d'energia en edificis d'habitatges.
 

La regidora Isabel Lozano ha explicat que esta campanya, impulsada per la Delegació de Vivenda, l'han duta a terme per persones amb diferents perfils (tècnic, social…), “amb la finalitat d'aconseguir la major participació possible entre els propietaris dels immobles, situats en els grups d'habitatges Stella Maris, de Natzaret; Sant Marcel·lí, del barri que porta el mateix nom; Verge del Carmé, de Beteró; i Grup Malva-rosa, d'este barri dels Poblats Marítims.

“A través d'estes subvencions els veïns i veïnes podran millorar el confort del seu habitatge, passant menys fred a l'hivern i menys calor a l'estiu. Així mateix, estalviaran en les factures de llum i gas i, a través d'un menor consum energètic, també ajudaren al medi ambient”, ha explicat Isabel Lozano. Pel que respecta a les actuacions subvencionables, ha detallat que, per exemple, es poden canviar les finestres de l'edifici, afegir aïllament tèrmic a les façanes i a les cobertes, o substituir les instal·lacions de producció d'aigua calenta, calefacció i refrigeració per altres més eficients.

“Es poden optar a subvencions des del 40% al 100% de les actuacions, fins a un límit màxim de 23.500 € per habitatge”, ha ressaltat l'edil, qui ha reiterat que perquè el major nombre de persones conega estos programes d'ajudes s'han organitzat sessions de presentació de la proposta i oportunitat als presidents de comunitats de veïns i administradors de finques dels diferents grups, a fi d'informar i identificar als interessats, realitzant campanyes de porta a porta per escala per a informar els veïns, organitzant reunions per comunitats de veïns interessades per a presentar-los la proposta i recaptant les seues necessitats i interessos de cara a estes actuacions.

“En definitiva, han aconseguit de més de quaranta comunitats de veïns mostres de manifestació d'interés de participació en les futures convocatòries d'estes subvencions”, ha conclòs, després de recordar que l'Ajuntament ja gestiona uns 34 milions d'euros dels Fons Next Generation per a la rehabilitació d'altres blocs de cases de la ciutat.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano