S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament impulsa una campanya per a promoure l'estalvi i l'eficiència energètica en els comerços

Alejandro Ramon: “L'objectiu és reduir el cost de la factura energètica al mateix temps que es millora la competitivitat dels comerços sense necessitat d'inversió”

15/11/2020

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha anunciat l'impuls d'una campanya, amb el lema ‘Negoci local, verd i sostenible’, l'objectiu de la qual és promoure l'estalvi i l'eficiència energètica entre els comerços de la ciutat de València sense que estos tinguen la necessitat de realitzar cap inversió prèvia.

 

“L'objectiu és que els comerços de València se sumen a esta iniciativa d'assistència personalitzada perquè obtinguen importants estalvis en la seua factura energètica sense haver de realitzar cap inversió”, ha concretat Ramon. “Hem posat el focus en un dels sectors clau en l'economia de la ciutat i, específicament, en hotels, restaurants i cafeteries, que estan patint particularment les conseqüències de les restriccions generades per l'actual situació sanitària”, ha detallat. No obstant això, qualsevol comerç o negoci local que vulga participar en esta campanya podrà adherir-se a ella.

El projecte perseguix capacitar al sector perquè millore la seua eficiència energètica i reduïsca el seu consum elèctric a través de canvis administratius com l'ajust de la potència contractada, el canvi de tarifa o la contractació de la discriminació horària, després de conéixer el preu del kWh.

“Esta acció s'emmarca entre les mesures que proposa el full de ruta per a la transició energètica de la nostra ciutat i té el seu origen en el Pacte de les Alcaldies, una aliança global de ciutats per a fer front al canvi climàtic mitjançant mesures efectives de mitigació i adaptació”, ha explicat el regidor.

En la seua anterior edició 115 comerços de deu mercats municipals van generar un estalvi econòmic global anual de més de 38.000 euros; esta xifra suposa que cada comerç va aconseguir un estalvi mitjà d'uns 337 euros anuals. La metodologia utilitzada consistix en un assessorament expert en matèria d'eficiència energètica i una assistència personalitzada a l'hora de dur a terme els canvis reals en els seus contractes de subministraments elèctrics. L'assessorament està basat en diversos eixos fonamentals com la potència contractada, un cost de la facturació dels comerços que pot suposar una despesa innecessària si no està ben ajustada. “L'última edició va demostrar que el 54 % dels comerços analitzats tenien una potència superior a la necessària i va generar una reducció del 28 % del consum i del seu cost”, ha indicat Ramon, que ha recordat la consegüent reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle causants del canvi climàtic.

Al llarg de novembre i desembre, personal tècnic de la cooperativa valenciana AeioLuz contactaran amb les diferents associacions gremials per a convidar als comerços locals a participar en la nova edició d'esta acció. A més, es posa a la disposició de tots els comerços interessats més informació en la pàgina web http://canviclimatic.org/negoci-local-sostenible/ i la possibilitat de preinscriure's via el web https://forms.gle/aV4psbaR4r1iXLbPA.