S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Un total de 15 candidatures concorren a les eleccions municipals del pròxim dia 28

Arranca la campanya electoral per a configurar la pròxima corporació que eixirà de les urnes en els comicis de dins de dos setmanes

• El passat 24 d'abril van ser publicades en el BOP, Butlletí Oficial de la Província, les 15 candidatures que opten a l'Alcaldia de València

11/05/2023

Un total de 15 candidatures concorren a les eleccions municipals del pròxim dia 28 de maig per a configurar la pròxima corporació municipal de l'Ajuntament de València. Esta nit comença la campanya electoral, que culminarà dins de dos setmanes amb la convocatòria electoral que, en el cas de València, unix els comicis municipals i al Parlament.
 

El passat 24 d'abril van ser publicades en el BOP, Butlletí Oficial de la Província, les 15 candidatures que opten a l'Alcaldia de València, tal com preveu la Llei orgànica del règim electoral, per ordre d'inscripció davant la Junta Electoral de Zona de València. D'elles eixiran les 33 persones que assumiran els càrrecs de regidors i regidores de l'Ajuntament de València per al mandat 2023-2027.

Les 15 candidatures són les que presenten els partits següents: Compromís per València: Acord per Guanyar, Partido Socialista Obrero Español (PSOE), Partido Popular (PP), Valencia Unida (VLC), Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs), Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE), Vox, Valencia-Decidix, Unides Podem-Esquerra Unida (Podem-EUPV: Unidas), Partido Animalista con el Medio Ambiente (PACMA), Esquerra Republicana del País Valencià- Acord Municipal (ERPV-AM), Falange Española de las J.O.N.S. (FE de las JONS), Escaños en Blanco para dejar Escaños Vacíos (Escaños en Blanco), Por un Mundo Más Justo (PUM+J), y Actuando Contigo Partido para la Sociedad (ACPS).

Actualment, únicament compten amb representació a l'Ajuntament de València els partits Compromís, PP, PSOE, Ciutadans i Vox, que són els grups polítics que integren l'actual corporació per este ordre (de major a menor nombre de vots aconseguits en els passats comicis), mentre que el Govern Municipal està en mans de Compromís i PSOE, que governen en coalició. L'alcalde, Joan Ribó, és el representant de Compromís.

579.124 votants

Un total de 579.124 persones (268.357 homes i 310.767 dones) podran exercir el seu dret al vot en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig a la ciutat de València, segons el fitxer d'inscrits en el cens electoral facilitat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El registre censal per a les eleccions autonòmiques a València està integrat per les persones que componen el cens electoral de la ciutat, és a dir, 574.274 electors, més el cens d'estrangers residents a València, que suma 4.850 electors. En tot el terme municipal, es constituiran 955 meses electorals que estaran presidides cadascuna d'elles per una persona del conjunt d'electors, assistida per dos vocals.

En les eleccions municipals tenen també dret de sufragi actiu els estrangers residents a Espanya, si els seus respectius països permeten el vot als espanyols en estes eleccions, en els termes d'un tractat. Actualment, estos països són: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l'Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú, el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord, i Trinitat i Tobago. Així mateix, gaudixen del dret de sufragi actiu totes les persones residents a Espanya que, sense haver adquirit la nacionalitat espanyola, tinguen la condició de ciutadans de la Unió Europea.