S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Russafa comptarà amb el primer Centre d’Atenció Precoç de gestió pública de la ciutat

L'alcalde ha destacat “la col·laboració i la voluntat de les institucions públiques d’avançar en matèria de Servicis Socials”

• Futur Centre d’Atenció Temprana de la ciutat

03/04/2023

L’edifici protegit de la cantonada dels carrers del Pintor Salvador Abril i de Pere III el Gran albergarà serà un complex de recursos socials múltiple que inclourà el primer Centre d’Atenció Precoç de gestió pública la ciutat, i també de la província. Este immoble, inclòs al nucli primitiu del barri de Russafa i qualificat de Bé de Rellevància Local (BRL), també albergarà el servici públic de tutela de persones adultes incapacitades judicialment i tindrà espai per al desenvolupament de tallers perquè les persones amb diversitat funcional intel·lectual puguen dur una vida independent.
 

L'alcalde de València, Joan Ribó, junt amb la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat hui les dependències del futur Centre d'Atenció Precoç. L’alcalde ha manifestat la seua “satisfacció pel fet d’haver introduït en un barri tan dens com és el de Russafa este edifici social de l'Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS)”, que preveu obrir les portes en la tardor.

Joan Ribó ha agraït el treball de la Generalitat i ha expressat “el suport de l’Ajuntament cap a esta iniciativa, així com altres projectes destinats a atendre les necessitats de determinats xiquets i xiquestes”. Així mateix, ha reiterat que la voluntat municipal i de les institucions públiques en general “de dotar als i les professionals públics que treballen en el sentit d’un centre adequat i avançar en matèria de Servicis Socials”.

Per la seua banda, la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que amb este edifici l’Administració “s’estalviarà diners públics i es dignificarà el servici”.

La rehabilitació de l'immoble que albergarà estos servicis compta amb un pressupost de més de 2,4 milions d’euros. A esta inversió caldrà afegir la d’equipaments i servicis, així com les despeses del personal. Pel que fa al centre d’Atenció Precoç de l’IVASS, que disposarà d’unes 70 places, comptarà amb un equip multidisciplinari de professionals per atendre població infantil, de 0 a 6 anys, amb trastorns de desenvolupament o risc de patir-los. Entre altres prestacions, oferirà tractament fisioterapèutic i especialitzat en cas d’alteracions neurològiques, així com una atenció familiar.

D’altra banda, l'edifici, amb una superfície construïda de 1.773 metres quadrats, també albergarà un centre de l’IVASS d'atenció a persones amb diversitat funcional que requerisquen ajuda en l'exercici de les seues capacitats jurídiques. En este espai s’oferirà suport, protecció, defensa i salvaguarda que precisen estes persones tant en l'àmbit personal com patrimonial, garantint els seus drets, la pluralitat i el respecte a la diferència, tal com ha manifestat la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, en al·ludir “al nou model d’atenció centrat en la persona”.

Per últim, el nou centre de recursos socials de Russafa tindrà espais dissenyats per a treballar l'adquisició i manteniment d'activitats de suport a la vida quotidiana en l'àmbit domèstic i en la comunitat de persones amb diversitat funcional intel·lectual i/o trastorn mental greu.

L’objectiu d’esta iniciativa és fomentar la interacció de les persones usuàries de centres i servicis l’IVASS així com de part de servicis comunitaris l'objectiu dels quals siga l'augment d'independència i autonomia personal. Hauran de comptar amb un pla d'intervenció individualitzat i amb una temporalitat en l'ús de les instal·lacions.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó