Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Comissió d’Hisenda aprova les bonificacions fiscals per a l’any vinent

Sanjuán començarà una ronda de contactes amb els portaveus de PP i Cs per “eixamplar els acords” entorn del Pressupost Municipal 2022

• La Comissió d'Hisenda s'ha reunit este dilluns

27/09/2021

La Comissió d’Hisenda ha aprovat este matí les bonificacions fiscals per a l’any vinent que preveuen, entre altres qüestions, introduir una millora en les bonificacions per a la creació d’ocupació, amb una nova escala perquè aquelles empreses de la ciutat de València que generen des d’un 5 % de nous llocs de treball indefinits en este exercici es beneficien d’una rebaixa en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE).

 

Una altra de les novetats d’estes ordenances és que ajudaran les empreses del sector cultural, en introduir una bonificació del 60 % de l’Impost d’Activitats Econòmiques a les activitats que tenen a vore amb els teatres i sales d’actuacions permanents i musicals, que han sigut un dels sectors més castigats també per la crisi de la covid-19.

El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que una vegada aprovades les ordenances fiscals donarà començament a la ronda de contactes amb els portaveus del Partit Popular i de Ciutadans per tractar els Pressupostos Municipals 2022 amb l’objectiu “d’eixamplar l’acord entorn d’uns comptes fonamentals per consolidar la recuperació econòmica”.

Sanjuán ha defensat que, encara que el govern del Rialto “compta amb majoria per poder aprovar els comptes, mantindrem converses amb l’oposició per a arreplegar també les seues propostes i poder-les incorporar”. En este sentit, ha recordat que en el passat exercici, en plena crisi sanitària i econòmica, Ciutadans es va sumar als pressupostos de 2021. L’edil ha agraït este suport i ha manifestat que “espera” que “es repetisca i que se sume el Partit Popular”.

 

40 milions d’ingressos

 

El regidor d’Hisenda ha assenyalat que gràcies a la recuperació econòmica l’Ajuntament podrà augmentar els ingressos municipals en uns 40 milions d’euros. “Gràcies als ingressos i al fet que s’han sanejat els comptes”, ha explicat Sanjuán, el pròxim pressupost municipal serà “el més alt de la història” i “socialdemòcrata”.

Entre la prioritats que seguiran estos comptes ha citat “desplegar la xarxa de naturalització i itineraris naturals” en el marc “dels canvis que havia començat València per guanyar espais lliures dins de la ciutat, modificar els comportaments de mobilitat i les estratègies de regeneració urbana”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán