Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València intensificarà els controls d'aforament i horaris per a previndre els contagis de Covid

Aarón Cano ha anunciat un operatiu d'inspeccions de la Policia Local i Autonòmica fins a final d’any en establiments per a tindre un Nadal segur

17/11/2021

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha anunciat este matí que la Policia Local reforzarà la coordinació amb la Policia Autonòmica per a intensificar els controls relacionats amb el compliment de les normes de prevenció de la Covid en els establiments vinculats a l'oci nocturn. Així ho ha comunicat l'edil després de la reunió que ha mantingut amb el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, els responsables de la Unitat Adscrita de la Policia de la Generalitat i el comissari principal cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera.

 

En la trobada, Cano i Ángel han establit un calendari d'actuacions de la Policia Local i l'Autonòmica en aquells locals d'oci en els quals s'ha detectat un increment de l'afluència de públic des que es va normalitzar l'activitat a les ciutats. “Hem fixat un calendari d'actuacions d'açí al Nadal perquè del que es tracta és de tindre un Nadal segur. Per a nosaltres és important tant des del punt de vista social, perquè no ens podem permetre el luxe de tenir altre Nadal com les passades i les seues conseqüències, com des del punt de vista econòmic”, ha assegurat el regidor de Protecció Ciutadana.

En este sentit, les dos administracions reforçaran la col·laboració per a fixar “marcs de seguretat” en el qual s'intensifiquen tant els controls d'aforament, d'horari i de compliment de les normes sanitàries enfront de la Covid. Per a això, s'ha previst un operatiu policial conjunt amb caràcter dissuasiu, ja que l'objectiu de les institucions és garantir la seguretat de totes les persones. “No busquem la sanció, sinó la protecció fins i tot del que incompleix la norma”, ha continuat Cano, qui ha afegit que sí que hi haurà sancions per a aquells locals “que pensen que les normes són flexibles i que les poden adaptar segons les seues necessitats. Les normes són iguals per a tots i les fem complir per igual a tothom. Serem més contundents en este control de l'oci nocturn perquè pot ser que hi haja algú que es puga escapar de les normes”, ha subratllat.

Punts prioritaris

Per part seua, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha assegurat que els controls fins a final d'any es prioritzaran en aquells punts on s'ha detectat una major afluència de públic. “Hem mirat la ciutat en un mapa per a veure on hi ha més concentració dels usuaris tant de discoteques com de pubs o fins i tot de restauració i, a partir d'aquí, continuar aplicant el treball que es feia. És veritat que probablement alguns dels establiments públics des que hem regularitzat la nostra activitat a les ciutats tenen més concurrència que uns altres. I este és el diagnòstic que ens establirà la prioritat dels operatius”, ha indicat Ángel a l’eixida de la reunió.

Ángel ha recalcat que es realitzarà una activitat selectiva “perquè es tracta de fer un treball pedagògic: recordar als ciutadans les mesures per a minimitzar la pandèmia i traslladar als propietaris dels establiments l'estricte compliment dels aforaments, de l'horari i la conveniència d'evitar el trànsit dels ciutadans a l'entrada i sortida perquè això ocasiona problemes de convivència amb els veïns. Es tracta de començar a traslladar una acció efectiva davant dels ciutadans perquè a final d'any puguem tornar a reunir-nos en les festes”, ha conclòs.