S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acull els Dies Europeus de l'Artesania

Emiliano García: "L'artesania ha de continuar impulsant-se com una part fonamental de la nostra economia, perquè és identitat cultural comunitària"

• Cartell de les jornades Dies de l'Artesania

28/03/2023

L'Edifici del Rellotge, acull des d’ahir 27 de març i fins al pròxim 2 d'abril, les jornades Dies Europeus de l'Artesania que, organitzades per l'Associació d'Artesans Valencians, ARTEVAL, amb la col·laboració de l’Ajuntament, se celebren simultàniament en 18 països. I en el marc d’esta cita la ciutadania pot gaudir d’una mostra d’artesanies, "Elevar el quotidià", així com de demostracions en directe i tallers participatius gratuïts.
 

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, s’ha fet ressò hui del “suport municipal cap a este tipus d’iniciatives, ja que l'artesania expressa la nostra capacitat per a crear i donar testimoniatge de la nostra manera de viure i de reflectir la nostra realitat".

García, a més, ha valorat l'"emblemàtic" Edifici del Rellotge, “que acosta al públic els diferents oficis i tècniques del treball artesà, que és el resultat de la creativitat i de la imaginació, que queda plasmat en productes carregats d'alt valor cultural, en peces úniques”.

"A València tenim riquesa cultural. Tenim un patrimoni cultural del qual ens sentim orgullosos. I, precisament per això, és necessari que el sector continue en esta línia de reinvenció i ressorgiment. El sector artesanal ha de seguir aqueix camí de revaloració del seu patrimoni mateix, de saber que són peces claus per a la cultura i el desenvolupament", ha conclòs el regidor.

L'horari d'obertura d'estes jornades és de dilluns a dijous d'11,00 a 14,00 i de 15,00 a 18,00, i divendres, dissabte i diumenge d'11,00 a 14,00 i de 16,00 a 19,00.

L'entrada i les activitats són gratuïtes, però les places per als tallers participatius són limitades. Per això, és necessari inscriure's en el correu arteval.asociacion@gmail.com o trucant als telèfons 675550382 o 678510102

Els dies Europeus de l'Artesania tenen el seu origen en Els Journées Européens dones Métiers d'Art, que organitza a França l'Institut National dones Métiers d'Art (INMA) des de l'any 2002.

Recursos multimèdia

Emiliano García