S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament ja disposa del disseny definitiu del PAI del Grau, que preveu 193.000 metres quadrats de zona verda

El disseny passarà este estiu l’informe d’avaluació ambiental

• El circuit biosaludable s'ubicarà sobre l'antic circuit de la Fórmula 1

27/03/2023

La Regidoria d’Urbanisme ja disposa del disseny definitiu del PAI del Grau, que ha dissenyat el despatx d’arquitectes de María Tomás per encàrrec de l’Ajuntament de València. El disseny, que este estiu passarà l’avaluació ambiental, preveu 193.000 metres quadrats de zona verda, un delta verd, 3.000 vivendes, de les quals 750 són públiques, i 45.000 metres quadrats per a dotacions públiques. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha destacat que “donem un pas molt important a la nostra ciutat per desbloquejar una zona fonamental de València i, en especial, dels Poblats Marítims, per integrar Natzaret i les Moreres tant en el llit antic com al districte de Poblats Marítims. Vinculem per fi la Marina amb València i ho fem d’una manera que generem un barri que serà una referència en sostenibilitat i qualitat de vida”.
 

La vicealcaldessa ha afegit que el nou disseny del Grau “connectarà per fi l’antic llit del Túria amb la mar i, sens dubte, per la seua connexió amb la Marina, s’hi convertirà en un dels grans districtes d’innovació i en un dels motors econòmics de la ciutat de València.”

Sandra Gómez considera que “la ciutat està guanyant molt en zona verda. S’hi genera un nou delta verd, s’hi renuncia a la prolongació de l’Albereda per al cotxe privat i s’aposta per una prolongació per mitjà d’un circuit biosaludable. Guanyem 193.000 metres quadrats de zones verdes, hi ha parcel·les de 45.000 metres en total per a dotacions i servicis públics (col·legis, escoletes, centres culturals, servicis socials, etc) i estan previstes 3.000 vivendes, de les quals 750 seran públiques”.

La regidora ha recordat els problemes que va generar al seu dia este PAI “ja que és una zona de la ciutat que venia amb el llast i condicionada pel circuit fracassat de la F1, que va impulsar el Partit Popular, que va ser un niu de problemes en l’Ajuntament i també vinculats a casos de corrupció i que ha estat una llosa que ha impedit desenvolupar urbanísticament tota esta zona tan important de la ciutat”.

Gómez ha recordat, a més, que el Grau és “juntament amb el Parc Central, l’únic espai industrial que roman dins de la nostra ciutat i que quedava pendent de desenvolupar”.

Disseny definitiu

El disseny preveu un increment de 193.000 metres quadrats de zones verdes, amb 45.000 metres quadrats per a huit parcel·les dotacionals, 3.000 vivendes, de les quals 750 són públiques. L’antic circuit de la Fórmula 1 se substituix per un circuit biosaludable, integrat dins del delta verd, i que preveu espais per a vianants, carril bici i per a vehicles de mobilitat personal i circuit per a corredors i corredores. La prolongació de l’Albereda no tindrà pas per a vehicles privats. El disseny preveu també el soterrament de les vies del tren i la construcció d’un nou pont a l’altura del carrer Major de Natzaret. Tot el PAI ha estat dissenyat amb polítiques de perspectiva de gènere i de la creació de barris de 15 minuts. Igualment, s’hi prescindix de crear espais lliures privats i s’opta per la fragmentació d’usos, amb vivendes, espais comercials, àrees dotacionals i zones verdes.

La vicealcaldessa preveu que, en dos anys, el PAI del Grau puga estar en marxa.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez 1
Sandra Gómez 2