Notícies Destacades | Ajuntament de València - València
Filtre de notícies
Temàtiques
Cerca de notícies
Cerca per dia
Últimes notícies
València se suma al Programa Erasmus + amb un projecte sobre ‘Intervenció en espais urbans per a la transformació social i educativa’
• Este projecte vol promoure la mobilitat educativa de les persones i els col·lectius
12/07/2024
- Erasmus + és el programa de la Unió Europea que dona suport a l'educació, a la formació, a la joventut i a l'esport a Europa
- El finançament total del projecte és de 60.000,00 euros, dels quals l'Ajuntament de València aporta 12.680 euros
- El regidor José Luis Moreno ha assegurat que la intervenció en espais urbans “pot ser clau en la transformació social i educativa per al progrés de la ciutat”
La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la participació de l'Ajuntament de València, a través del Servici d'Acció Cultural, en el Programa Erasmus +, concretament en el projecte denominat “Intervenció d'espais urbans per a la transformació social i educativa (SECUI)”. Tal com ha explicat el regidor d'Acció Cultural, José Luis Moreno, promotor de la iniciativa, el govern local se suma a esta activitat comunitària “conscient que la intervenció en espais urbans pot ser clau en la transformació social i educativa per al progrés de la ciutat”.
El finançament total del projecte ascendix a 60.000,00 euros i, tal com s'estipula en l'acord de subvenció, per a l'Ajuntament de València l'import assignat d'este total és de 12.680,00 euros.
Erasmus + és el programa de la Unió Europea que dona suport a l'educació, la formació, la joventut i l'esport a Europa. L'objectiu general del programa és secundar, a través de l'aprenentatge permanent, el desenvolupament educatiu, professional i personal de les persones en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport, dins d'Europa i fora del territori comunitari, per a contribuir al creixement sostenible, a l'ocupació de qualitat i a la cohesió social.
Així mateix, el programa perseguix impulsar la innovació i a enfortir la identitat europea i la ciutadania activa. Per això, es configura com a instrument clau per al desenvolupament d'un “espai europeu d'educació” i per a donar suport a la cooperació estratègica europea en el camp de l'educació i la formació, amb les corresponents agendes sectorials. En este sentit, es tracta d'una eina fonamental per a impulsar la cooperació en matèria de política de joventut en el marc de l'Estratègia de la UE per a la Joventut del període 2019-2027 i desenvolupar la dimensió europea en l'esport.
Quant als objectius específics del projecte SECUI (Intervenció d'espais urbans per a la transformació social i educativa), s'assenyalen tres: promoure la mobilitat educativa de les persones i els col·lectius; promoure la mobilitat en l'aprenentatge no formal i informal i la participació activa entre la joventut; i, finalment, promoure la mobilitat educativa del personal de l'àmbit esportiu. En tots els casos, es planteja com a objectiu també la promoció de la cooperació, la qualitat, la inclusió i l'equitat, l'excel·lència, la creativitat i la innovació en l'àmbit de les organitzacions i en les polítiques d'educació i formació, en l'esfera de la joventut, i en l'esport.
El coordinador del projecte “Acord d'Associació” és CLAP Educació Activa SL (AMIGA.ECO) i l'Ajuntament de València se suma com a soci.