S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Festival de Jazz del Palau de la Música reunix en 15 concerts de caràcter internacional a 9 professionals valencians

Dianne Reeves, Kurt Elling, Monty Alexander, Kenny Garret, Dave Holland i músics de la terra actuaran al Teatre Principal i als barris i Pobles de València

• El festival es desenvoluparà en el Teatre Principal de València i en diversos barris i pobles de la ciutat

24/05/2023

La 26 edició del Festival de Jazz de València reunirà a artistes internacionals i valencians que actuaran entre el 4 i el 30 de juliol al Teatre Principal de València i a diversos barris i pobles de la ciutat. Tots els concerts d’interior començaran a les 20.00 hores i els preus oscil·aran entre els 5 i els 35. L’excepció és el concert del dia 8 de juliol, el de Dainius Pulauskas Group, que se celebrarà a les 12.00 hores. El disseny de la campanya d’imatge és de Boke Bazán.
 

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, el director del Palau, Vicent Ros, el director musical Daniel Abad i l’assessor artístic del Festival, Enrique Monfort, han presentat hui cartell d’este festival “amb un bon nombre de Grammys i nominacions”. Dels artistes internacionals han destacat la presència de “llegendes” del jazz com el baixista Dave Holland (4 juliol), que no visitava el festival des de 1999 i que enguany arriba amb el seu nou quartet. “És membre destacat” d’una generació que va contribuir al fet que el baix de jazz passara del swing i postbop a la modernitat”. També han ressaltat l’actuació del pianista Monty Alexander, que debuta al Festival (5 juliol), “abastant una àmplia gamma del jazz i de Jamaica: el cançoner americà i el blues, el gospel i el bebop, el calypso i el reggae”.

El grup lituà Dainius Pulauskas Group (8 juliol) també debuta en el festival, igual que Kurt Elling (11 juliol); i tornen la vocalista Dianne Reeves (9 juliol), i el saxofonista Kenny Garrett (12 juliol).

El jazz valencià estarà present amb l’Orquestra de València juntament amb el pianista Albert Sanz, sota la direcció de Daniel Abad (7 juliol). Presenten la versió simfònica de “La espuma de mar”, “un projecte molt personal i intimista de Sanz”. Així mateix, el pianista Alex Conde participarà al Festival amb Los Indultados (6 juliol) per a oferir “un projecte de fusió de flamenc i jazz”. D’altra banda, el guitarrista valencià Ximo Tébar torna amb el cantant brasiler Gladston Galliza (8 juliol), “per a fusionar els ritmes i harmonies de Brasil i el Mediterrani”.

A més torna el Seminari Internacional de Jazz del Palau de la Música, organitzat per Sedajazz, que arriba a la seua XXIII edició i que es desenvoluparà del 27 al 30 de juny. Està dirigit a estudiants i músics i musiques professionals de Jazz que podran assistir a Màster Classes de diferents matèries, jam sessions i unes altres activitats complementàries. Enguany les activitats també es realitzaran a la seu del col·lectiu Sedajazz.

Jazz als Barris i Pobles de València

No faltaran tampoc els concerts gratuïts i a l’aire lliure del cicle “Jazz als barris i Pobles de València”, que enguany es desenvoluparan des del 15 al 30 de juliol, i que començaran tots a les 21.00 hores. Sedajazz Kids Band inicia el cicle a la plaça de la Reina (15 juliol); seguirà Arahi Martinez Latin Quintet al Parc Central (16 juliol); Joan Soler Quintet a la Casa Museu Blasco Ibáñez (22 juliol); Valmuz en el poble El Palmar (23 juliol); Le Dancing Pepa Swing Band al Parc Urbà de Malilla (29 de juliol) i Plena 79 Salsa Orchestra a la plaça de Patraix (30 juliol).

La presidenta Gloria Tello ha explicat que “es tracta d’una programació amb una gran varietat d’estils com el jazz clàssic, el contemporani, el de fusió i amb una poderosa presència vocal”. “Un festival amb figures internacionals de primeríssim nivell que reuneixen 11 Grammys i 44 nominacions, i grans professionals valencians, ja que de 15 concerts, 9 compten amb professionals de la nostra terra”. “Tornarem a estendre el festival pels barris i pobles de València, per tal de seguir acostant el jazz valencià a la ciutadania”, ha afegit.

Vicent Ros ha repassat el cartell i ha posat en valor el “caràcter formatiu i didàctic del festival, del Seminari Internacional de Jazz i del cicle Jazz als barris i pobles de València”. Per últim, Enrique Monfort ha destacat “la presència de l’Orquestra de València com a caràcter troncal del festival”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr