S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Certamen Internacional de Bandes de Música arranca amb l'espectacle “Sonar València” i més de 350 músics

• El grup Neopercusión juntament amb 350 músics oferirà l'espectacle inicial del 136é CIBM

12/07/2024

  • Nou bandes de música de la ciutat i el grup Neopercusión obriran amb una proposta innovadora la 136 edició d'este festival que reunirà més de 3.200 músics i més de 40 bandes
  • S'espera que prop de 15.000 persones assistisquen a este esdeveniment que se celebrarà del 13 al 21 de juliol en diversos llocs emblemàtics de la ciutat i en el Palau de la Música

La plaça de l'Ajuntament de València acollirà este dissabte, 13 de juliol, a partir de les 20:30 hores l'acte inaugural del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” que, del 13 al 21 de juliol, convertirà a la ciutat en la capital mundial de la música de vent.

El grup Neopercusión juntament amb 350 músics de nou bandes de música de la Coordinadora de Societats Musicals de València oferiran “Sonar València. Paisatge Eco-sònic de la ciutat”, una proposta innovadora baix la direcció artística de Juanjo Guillem. En la primera part, es realitzarà la desconstrucció del pasdoble "València" del mestre Padilla, al mateix temps que les bandes desfilen des dels caps de carrer de la plaça fins a arribar a l'escenari on, per a finalitzar, interpretaran conjuntament amb Neopercusión tres obres d’Ishii, Aguirre i Guillem.

L'endemà, el diumenge 14 a les 11:00 hores, se celebrarà en la plaça de l'Ajuntament, Teatre Principal i en el trajecte entre tots dos edificis, “Off-Certamen. Mascletà Simfònica”, una activitat organitzada per l'Institut Valencià de Cultura en la qual participaran les bandes juvenils de les societats que concursen en la Secció d'Honor del Certamen: Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d'Uixó, Va unir Musical de Llíria, Centre Instructiu Musical l'Harmònica de Buñol, Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i Societat Musical l'Artística de Buñol.

Les activitats continuaran al llarg de la setmana amb concerts, conferències i taules redones prèvies al concurs que, després de cinc anys, torna al Palau de la Música de València.

El regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha subratllat que “enguany, per primera vegada, À Punt retransmetrà el certamen, en el qual, a més, es reconeixerà la figura de dos persones que han destacat per impulsar la música de vent i el mateix certamen com són el prestigiós director i compositor Salvador Chulià Hernández i, a títol pòstum, el periodista Octavio Hernández Bolín”.

En esta 136 edició participen 42 bandes, 21 en concurs, 4 convidades i 17 en actuacions prèvies, amb 3.175 músics i una previsió de públic assistent de prop de 15.000 persones. De les 42 bandes que participaren en el certamen 39 són europees, 34 de la Comunitat Valenciana i 5 de la resta de l'estat, així com 3 internacionals. Respecte a les 21 agrupacions que concursaran en les seccions Tercera, Segona, Primera i d'Honor, 15 són de la Comunitat Valenciana, 2 de Galícia, 1 de la comunitat autònoma de Madrid i 1 de Castella-la Manxa. A més, en el Certamen concursarà la banda simfònica de Colòmbia i una banda de Portugal.

Concurs

Per orde d'actuació, les bandes que participaran en el 136é CIBM es distribuïxen de la manera següent. En la Secció Tercera, que es realitzarà el 18 de juliol, concursaran la Banda Artístic Cultural de Montaverner (València); l’Associació Amics de la Música de Benifaió (València); la Societat Musical L'Esperança de Sant Vicent del Raspeig (Alacant); el Centre Estudi Musical d'Almàssera (València); i la Banda Simfònica Especial Escola de Formació Musical de Samacá (Colòmbia).

En la Secció Segona, que se celebrarà el 19 de juliol, competiran l’Agrupació Filharmònica Borrianenca (Castelló); la Societat Musical La Familiar de Benissanó (València); la Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra); l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Sedaví (València); l’Asociació Músic Cultural Banda de Música de Puertollano (Ciudad Real); i l’Asociació Cultural Banda de Música de Santádega (Orense).

El 20 de juliol, es durà a terme la Secció Primera en la qual participaran la Banda Marcial do Val (Portugal); la Societat Unió Musical i Artística de Sax (Alacant); el Centre Artístic Musical de Moncada (València); la Banda de Música de Getafe (Madrid); i la Va unir Protectora Musical de Vallada (València).

La Secció d'Honor se celebrarà el 21 de juliol i en ella concursaran l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d'Uixó (Castelló); la Banda Simfònica Va unir Musical de Llíria (València); el Centre Instructiu Musical L'Harmònica de Buñol (València); la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València); i la Societat Musical L'Artística de Buñol (València).

Les obres obligades per al concurs són: Cerulean Overture de Julio Domingo en la secció tercera, Sucro Oppidum de Javier Martínez Campos en la segona, Ceremonies d'Ellen Taaffe Zwilich en la primera i L’arbre Blanc de Pere Vicalet en la d'Honor.

Com a convidades mentre delibera el jurat en les diverses seccions actuaran 4 societats, 3 valencianes i 1 dels Estats Units: València Brass Ensemble en la tercera secció, El Cerrito High School Wind Symphony en la segona, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la primera i la Banda Simfònica Municipal de València, en la d'Honor.

Més informació en cibm-valencia.