S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Junta de Govern aprova la licitació del jardí de Joan XXIII que “respon a un compromís amb el veïnat”

L’Ajuntament va resoldre el contracte de les obres en incomplir l’empresa els seus compromisos. Una volta refet el projecte i formalitzat el nou contracte d’execució, l’obra del jardí s’executarà en 4 mesos

• Recreació del nou Jardí Joan XXIII

22/03/2023

La Junta de Govern Local aprovarà divendres la licitació de les obres del jardí de Joan XXIII, al barri de Benicalap. Este projecte, que compta amb un pressupost de licitació de 440.869,25 euros, es durà a terme en 4 mesos i es desenvoluparà sobre uns 2.400 metres quadrats “que es plantegen, tal com s’ha acordat amb el veïnat, com un espai per a la integració de tota mena d'usuaris, per a totes les edats, on es respire tranquil·litat, i on es puga passejar i gaudir, gràcies a equipaments útils, amb una rellevant càrrega de vegetació i ombra, però també de sol, on hi tinga cabuda la biodiversitat”.
 

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat compte hui d’este acord de govern “que respon a un compromís amb el veïnat”, i ha aclarit que “les obres es duran a terme en este mandat, malgrat la gran complicació que va suposar labandonament de lobra per lanterior adjudicatari”.

El nou projecte es licita amb un pressupost que supera en 38,8% el muntant de l'anterior. “Amb un increment de més de 100.000 euros (respecte a l'adjudicació de 317.531 euros), volem reprendre un projecte molt important per a Benicalap, ja que enjardinarà una zona delimitada entre l'avinguda Joan XXIII i els carrers Sant Josep de Pignatelli i Periodista Gil Sumbiela”, ha explicat Campillo.

“Concretament –ha detallat- el nou jardí crearà una infraestructura verda per a la millora mediambiental de la ciutadania, mimant els espais creats diversos, i definits com a zones d'estada, i passos, amb presència important d'arbrat, arbustives i entapissants”, en aclarir que “s'ha tingut en compte l'obra feta parcialment, com també les tasques necessàries per a poder continuar, així com si cal desfer alguna part de l'obra feta per garantir una correcta i segura execució”.

El nou jardí comptarà amb un pas perimetral complet i segur i un jardí centrat sobre elevat, “perquè siga un bé urbà no sols per a les persones usuaries, sinó també per a la ciutadania que circule pels voltants”, ha ressaltat el vicealcalde, qui també ha explicat que s'han projectat quatre accessos, diferents zones d'estades, mirador, passos, zona de jocs infantils, jocs biosaludables i una font abeurador.

La vegetació serà variada i incorporarà solucions que utilitzen la gamma cromàtica, textures diferenciades, aromes variades i material canviant per a fomentar la possibilitat de generar un jardí que evoluciona segons les estacions, amb la qual cosa «s'aconsegueix incorporar diferents experiències segons el moment de l'any que es faça la visita», ha comentat Campillo.

Per a l'arbratge s'han seleccionat 44 unitats, entre moreres sense fruit, arbres del foc, freixes de fulla estreta, sòfores, un conjunt de falsos cocoters i un lledoner de port exemplar en la part més alta del jardí. La zona perimetral disposarà d'una prada silvestre mediterrània de grama fina i trèvol, espècies de baix consum hídric i baix manteniment. Les arbustives previstes són de diferents formes, floració i color, amb fulles aclimatades a la zona.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo