S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València adjudica un sistema de pluja artificial per a evitar incendis a la Devesa del Saler

Aarón Cano: “El Saler és el gran pulmó verd de la ciutat i per això estem dedicant tots els nostres esforços a garantir la seua protecció”

• El sistema Sideinfo està connectat amb la central d'alarmes per tal de poder alertar davant qualsevol conat d'incendi

09/12/2022

La Regidoria de Protecció Ciutadana i Bombers ha adjudicat el sistema de monitoratge i pluja artificial per a evitar incendis a la Devesa del Saler. L'empresa Medi XXI Gabinet de Solucions Ambientals ha resultat adjudicatària del contracte per a gestionar durant dos anys, i prorrogable per tres anys més, el Sistema de Defensa contra Incendis Forestals (Sideinfo), que instal·la una sèrie de canons capaços de llançar nou mil litres d'aigua per minut per a refrescar l'ambient o evitar la propagació del foc en cas d'incendi.
 

Tal com ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana i Bombers, Aarón Cano, “el govern de la ciutat de València té molt clar des de l'any 2015 que la protecció, la preservació del parc natural de la Devesa del Saler és fonamental”. “El Saler és eixe gran pulmó verd de la ciutat i és un valor mediambiental que ens fa únics en tota Espanya: València l'única ciutat d'Espanya que té un parc natural al seu terme municipal en exclusiva i, per això, estem dedicant un enorme esforç a la protecció d'un paratge de gran valor ecològic i que té una alta presència de persones durant tot l'any, arribant a ser 13.000 els veïns que viuen allí durant les èpoques de l'estiu”, ha afegit el regidor.

El sistema Sideinfo està connectat amb la central d'alarmes per tal de poder alertar davant qualsevol conat d'incendi. Els bombers poden activar els canons a través d'un missatge telefònic de text, i els canons també es poden activar de manera preventiva per a produir una pluja artificial que refresca el terreny en dies en què les temperatures són molt elevades o el vent pot afavorir la propagació del foc. Esta pluja artificial permet sufocar les flames una vegada deslligat l'incendi o controlar el seu avanç a través de tallafocs per a protegir el bosc de la Devesa del Saler i els habitatges pròxims.

Este contracte s'adjudica per un total de 15.000 euros anuals i la instal·lació dels canons arrancarà a principis de 2023. “La total instal·lació del projecte Sideinfo donarà més seguretat a les persones que viuen al Saler i garantirà corredors de seguretat en el cas, esperem que no arribe mai, que es produïsca un incendi important en la zona”, ha conclòs Cano.

Recursos multimèdia

Aarón Cano