S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde es compromet amb el veïnat de la Saïdia a “buscar una eixida” per evitar la construcció d’un macrohotel dins d’una illa de cases

Joan Ribó es reuneix amb l’associació veïnal de la Saïdia, que li ha demanat paralitzar el projecte

• Vista aèria de la illa de cases afectada

16/09/2022

L’alcalde, Joan Ribó, s’ha compromés a “analitzar i a buscar una via de treball conjuntament amb Urbanisme per vore quina solució li donem” al projecte de construcció d’un macrohotel en el pati d’una illa de cases de la Saïdia. L’alcalde s’ha reunit amb una representació de l’associació veïnal de Sant Antoni-la Saïdia, que li han transmés la seua preocupació pel projecte d’un grup d’empreses privades de construir un hotel en l’interior d’una illa de cases.

 

Ribó ha explicat que “esta situació em recorda la clínica del Consuelo, que és el mateix però en clínica, una mala solució, una pèssima solució, que genera conflictes permanents amb el veïnat”.

L’alcalde creu que “hem d’analitzar la situació” però “pensem que hi ha dos solucions i les dos passen per modificar el Pla General d’Ordenació Urbana. Una, mitjançant la declaració com a Bé de Rellevància Local perquè això era una antiga fàbrica de teixits que té una sèrie d’elements a preservar i que podria ser utilitzat després per a dedicar-los a serveis, un centre cívic, un centre per a persones majors, etc… i la segona possibilitat és anar a una modificació directa del pla general”.

En qualsevol dels casos, segons l’alcalde, “a nosaltres ens sembla un tema important que anem a analitzar i anem a buscar una pràctica i una via de treball conjuntament amb les delegacions d’Urbanisme i Activitats a vore quina solució li donem però s’ha de buscar una eixida”.

Per la seua banda, una de les representants de l’associació de veïns, Amparo Vidal, li ha referit a l’alcalde el malestar del veïnat davant el que consideren una “aberració”, que comportaria “la destrucció del barri”. Vidal ha demanat a l’alcalde “que ens ajude perquè la Saïdia està demanant SOS”.

Durant la reunió, l’entitat veïnal ha aportat múltiples informes d’especialistes en urbanisme i patrimoni on s’hi conclou que el macrohotel agreujaria els problemes de densitat de població, salubritat de l’illa, manca d’aparcaments i de dotacions bàsiques per al barri. L’alcalde convocarà pròximament una reunió amb les delegacions implicades d’Activitats i Urbanisme per tractar este assumpte.

Recursos multimèdia

Joan Ribó