Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Comencen les obres de reurbanització del carrer Isabel la Catòlica

Sandra Gómez destaca que les obres, que tindran una duració de sis mesos, “milloraran una de les zones més comercials de la ciutat”

• El 70% de l'espai estarà destinat als vianants i el 30% als vehicles

22/11/2021

Hui comença l'execució de les obres del projecte Renovació d'infraestructura del carrer Isabel la Catòlica”, un projecte que compta amb una inversió total de 653.000€ i ho durà a terme la mercantil BECSA, SA en un termini de duració de sis mesos. Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, es tracta d'una reivindicació històrica per part de l'associació de comerciants del centre històric, perquè és un dels principals eixos comercials de la nostra ciutat”.

 

El projecte pretén la millora global de l'accessibilitat en tot el carrer, mitjançant la regularització de fermes i reposició de paviments, i l'ús de materials i textures antilliscants d'acord amb la normativa vigent d'accessibilitat en el mitjà urbà. També es preveu l'execució d'escocells per a la plantació d'arbratge. El projecte inclou a més la renovació de les xarxes de servicis municipals existents i la renovació de mobiliari urbà com a aparcament de bicicletes o papereres.

Amb esta obra s'aconseguirà la reordenació d'este eix comercial, adequant les dimensions dels carrils, modificant línies de vorada, augmentant i uniformitzant les amplàries de les voreres. Esta labor crearà un bulevard verd, amb un 70% de l'espai destinat als vianants i el 30% als vehicles.

“Esta obra tan esperada per veïns, veïnes i comerciants de la zona millorarà notablement la qualitat ambiental i l'accessibilitat d'este eix comercial, amb un plantejament similar a l'executat en altres carrers pròxims com Hernán cortés o Pizarro. Avancem així en la millora gradual d'una de les zones més comercials de la nostra ciutat, per al benestar i comoditat de veïns, veïnes i visitants”, ha destacat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà.

Els treballs de remodelació d'este vial del centre històric es detindran el 17 de desembre per a facilitar les compres nadalenques en els comerços del carrer i els del seu entorn. Tan sols continuaran en els voltants del centre escolar per a aprofitar les vacances escolars de Nadal i avançar la reurbanització del tram sense generar molèsties a l’alumnat. Les obres es reprendran en la resta del carrer el 7 de gener, una vegada conclòs el període nadalenc.

El termini d'execució previst és de sis mesos, que s'ajustaran a les necessitats de comerciants (botigues, zones carrega i descàrrega) i veïns (garatges) per a compatibilitzar les obres amb les campanyes de nadal i també falles. Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, esta mesura impulsarà la reactivació econòmica d'un dels sectors que més ha patit els efectes de la pandèmia: “És important donar suport a este sector no sols amb ajudes directes sinó amb mesures que activen l'economia”.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez