S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València obri el poliesportiu del Cabanyal perquè les persones sense llar es refugien de les baixes temperaturas

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, destaca que l'Ajuntament suma així 30 noves places a les 685 existents, "una xifra rècord per protegir els més vulnerables"

• El poliesportiu del Cabanyal estarà disponible per acollir les persones sense llar fins que la situació meteorològica millore

20/01/2023

València obrirà demà el poliesportiu del Cabanyal per atendre les persones sense llar davant la baixada de les temperatures que viu estos dies la ciutat. Així ho ha anunciat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, qui ha avançat que este nou recurs sumarà 30 noves places a les 685 de les quals disposa la ciutat, "encara que podrien ampliar-se en funció de la demanda del recurs", segons ha afirmat.
 

Juntament amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal, la Regidoria de Servicis Socials habilita des de demà "fins que les condiciones climatològiques milloren" 30 places en el poliesportiu del Cabanyal-Canyamelar, que gestionarà Creu Roja, i que segons la regidora responsable, Isabel Lozano, "podrien ampliar-se en funció de la demanda del recurs". A partir de diumenge s'espera una davallada important en les temperatures mínimes de València, fregant els zero graus o fins i tot sota zero.

La regidora Isabel Lozano ha destacat "el gran esforç" que està fent el govern municipal "per garantir els drets de les persones més vulnerables". "Estes 30 places es sumen a les 685 de les quals disposa tota la ciutat a través dels diversos recursos municipals i convenis amb entitats, una xifra rècord per a atendre persones sense recursos”, ha manifestat.

"En total, el govern local ha invertit més de dos milions anuals per a posar a la disposició de les persones 685 places en diferents recursos d'allotjament, entre elles les 12 noves places habilitades en el barri de Nou Moles. Del total de places, 60 s'activen específicament mentre està en marxa l''Operació Fred', a les quals ara se sumen les 30 del poliesportiu del Cabanyal mentre dure esta alerta per baixes temperatures", ha detallat.

Per la seua banda, el regidor d’Esports, Javier Mateo, ha manifestat que des de la Regidoria d'Esports “sempre estem al servici de la ciutadania, sobretot en situacions com l'actual amb la baixada de les temperatures, posant a disposició les instal·lacions esportives que siguen necessàries per allotjar les persones que les puguen necessitar en coordinació amb Servicis Socials i amb la Creu Roja”. “Per això, cedirem espais esportius de la ciutat per a donar resposta a una necessitat puntual però urgent ocasionada per l'onada de fred que viu la ciutat de València i que estan patint les persones que viuen al carrer”, ha afegit.

Este dispositiu, activat el 25 de novembre, es prolonga fins a principis de març. Si bé, tal com ha indicat l'edil de Servicis Socials, es pot posar en marxa en qualsevol moment de l'any, per alerta climatològica o altres circumstàncies d'emergència social. "Ara -ha destacat- davant l'alerta de l'Agència Estatal de Meteorologia sobre la baixada de les temperatures, l'Ajuntament vol recordar el valor i importància d'esta mena de serveis que són fonamentals per a les persones que necessiten un lloc on dormir i refugiar-se quan fa fred, en el qual a més se'ls ofereix menjar, i poden llavar la roba i dutxar-se".

Isabel Lozano ha reiterat que els albergs també donen l'oportunitat als equips municipals de la Regidoria de Servicis Socials, així com de diferents entitats socials, de mantindre una relació amb algunes d'estes persones i poder ajudar-los més enllà del moment d'urgència, "és a dir, estes atencions permeten establir una connexió més estreta amb les persones que viuen als carrers i derivar-les a processos d'inserció i formació per a aconseguir la seua inclusió social", ha afegit.

En l'anomenada "Operació fred" intervé el Servici d'Urgències Socials municipal (SAUS), que actua de manera diària, i durant les 24 hores del dia, gràcies al nou contracte d'1,3 milions d'euros anuals, aprovat per l'Ajuntament per a incrementar les tasques que duu a terme este equip.

En l''Operació Fred' també intervenen la Secció Municipal d'Atenció Social a l'Exclusió, el Centre d'Atenció a Persones Sense Sostre, la Unitat X4 de Policia Local, adscrita al CAST, el Centre de Suport a la Immigració, i la resta d'Unitats de la Policia Local, amb la col·laboració de Creu Roja, la Fundació Salut i Comunitat, i Càritas Diocesana de València.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano
Javier Mateo