S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Xiquets i xiquetes formulen les seues propostes de millora per a València en el Ple infantil

Maite Ibáñez reivindica el paper de l'educació “per a construir espais i ciutats de pau” en el Dia de la Ciutat Educadora

• L'hemicicle municipal ha acollit el ple infantil

30/11/2022

L'Hemicicle Municipal ha acollit este matí a les xiquetes i xiquets que han participat en el Ple Extraordinari Infantil celebrat per a commemorar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. En el Saló de Plens s'han escoltat les propostes que han formulat els escolars de sisé de primària de diferents col·legis de la ciutat. L'objectiu, en paraules de la regidora d'Educació Maite Ibáñez, és “promoure la participació de la infància i adolescència de la nostra ciutat perquè entre totes i tots construïm la València que volem”.
 

La neteja dels barris, la millora dels parcs, la mobilitat urbana, els equipaments culturals i esportius, el medi ambient o el soroll nocturn que impedix el descans són algunes de les qüestions plantejades per les xiquetes i xiquets participants en est Ple Extraordinari. En la sessió, presidida per la regidora d'Educació Maite Ibáñez, han participat també altres quatre regidors de l'equip de govern que han respost les qüestions plantejades pels escolars: Carlos Galiana, Isabel Lozano, Javier Mateo i Aarón Cano.

Este és el seté any en què el Consistori commemora el Dia de la Ciutat Educadora. Maite Ibáñez ha destacat la importància de l'educació entre les polítiques públiques ja que es tracta de “una eina importantíssima que ens permet transmetre valors essencials per a construir espais i ciutats de pau, com són el respecte, la justícia social i el diàleg”. Les propostes que s'han traslladat als diferents servicis municipals han sorgit després de dur a terme 6 sessions de treball en les quals s'ha aprofundit sobre el concepte de democràcia participativa i en les quals més de 170 alumnes i alumnes han estudiat com millorar els seus barris.

Propostes de l'alumnat

Set escolars han pres la paraula en representació de tot l'alumnat procedent dels centres educatius CEIP Juan Comenius, Sagrado Corazón Vedruna, CEIP La Fonteta i CEIP Rafael Mateu Cámara. Diverses propostes s'han referit al capítol de neteja i recollida de residus, increment del nombre de papereres o la neteja de grafitis que no respecten el patrimoni, arribant fins i tot a proposar la creació d'un museu urbà perquè els artistes puguen expressar-se pintant.

El capítol de mobilitat també ha acaparat l'atenció de l'alumnat, que ha formulat peticions per a augmentar els passos de vianants, la duració dels semàfors, els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la instal·lació de semàfors per a persones invidents i els problemes d'accessibilitat, especialment per a les persones que han de desplaçar-se en cadira de rodes així com la necessitat que els patinets i les bicicletes respecten les normes de circulació.

Les qüestions plantejades en este Ple Infantil s'han referit també al problema del botelló i el soroll nocturn que genera, la millora de l'equipament en les pistes esportives a l'aire lliure, la instal·lació de bancs en parcs i places, la necessitat d'incrementar el número de “pipicans” i la millora de l'enllumenat públic per a fer-lo sostenible.

Els escolars s'han centrat en les qüestions que més els afecten, però no han oblidat altres qüestions com l'atenció a les persones sense llar o els centres de dia per a les persones majors, capítol en el qual han proposat dur a terme alguna activitat conjunta entre l'alumnat dels centres educatius i les persones que acudixen als centres per a majors.

Les regidores i regidors de l'equip de govern presents en l'hemicicle o els seus representants han donat resposta a les qüestions plantejades per l'alumnat que ha participat en la sessió. Per la seua banda, la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha agraït “la implicació i el treball dels docents i també de les famílies” que han fet possible la celebració del Ple.

La sessió s'ha tancat amb una simpàtica proposta: la realització d'una ona per part de tots els xiquets i xiquetes que ocupaven els seients del Saló de Plens. Finalment, una vegada conclosa esta sessió extraordinària, tots els participants han gaudit de l'actuació de la Coral Juan Bautista Comes, del Conservatori de Música José Iturbi.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr