S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana perquè cap persona sense llar dorma al ras

La regidora Isabel Lozano prega al veïnat que cride al 092, que és el telèfon de referència

• L’Ajuntament compta amb 715 places allotjar a les persones sense llar

24/01/2023

L’Ajuntament compta a hores d’ara amb 715 places per facilitar un allotjament nocturn a les persones sense llar i vol que cap d’elles dorma al carrer i patisca l’actual “gran” baixada de les temperatures registrada a la ciutat. Per eixa raó, demana la col·laboració ciutadana i prega que qualsevol que s’adone d’una situació d’este tipus cride al 092, que és el telèfon de referència.
 

Esta crida l’ha fet pública hui la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, en aclarir que amb motiu de l’anomenada ‘Operació fred’ hi ha, fins i tot, quatre recursos extraordinaris. Dos d’ells, el Centre municipal d'Atenció a Emergències Socials (CAES) i el Centre per a persones en situació de sense llar "El Carme", inclòs admeten mascotes. Els altres dos són el Poliesportiu del Cabanyal i el Centre de Nit “El Mussol”.

La regidora Isabel Lozano ha recordat que l’’Operació fred’, que està en marxa des del passat 25 de novembre, s’ha intensificat estos dies amb l’activació de nous recursos municipals com ara el Poliesportiu del Cabanyal, on s’han habilitat 30 de les 90 places extraordinàries que s’han afegit a les 625 ordinàries disponibles a la ciutat. També ha destacat que el Centre de Nit “El Mussol”, destinat a persones majors de 18 anys sense llar que es troben en situació d’exclusió social amb problemàtiques associades de consum d’alcohol o drogues i/o salut mental, també s’inclouen a la xarxa normalitzada d’albergs de què es disposa a la ciutat de València.

“En general, a més d’allotjament, tots els albergs donen a les persones sense llar sopar, esmorzar, i aliments en general, així com medicaments, elements d'higiene i roba”, ha ressaltat l’edil, qui ha afegit que la Regidoria de Servicis Socials i diferents entitats socials, també treballen per mantindre una relació amb algunes d'estes persones i poder ajudar-los més enllà del moment d'urgència. “És a dir, estes atencions permeten establir una connexió més estreta amb les persones que viuen als carrers i derivar-les a processos d'inserció i formació per a aconseguir la seua inclusió social”, ha conclòs.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano