S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València oferix tallers juvenils enfocats al foment de la igualtat i la no violència amb motiu del 25N

Autodefensa feminista, tallers d'igualtat a través del teatre, clubs de lectura, informació contra la violència de gènere, col·loquis, videofórum i debats són algunes de les propostes que tindran lloc durant les pròximes setmanes

• Cartell Tallers del Centres Municipals de Joventut

25/11/2022

Amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, els Centres Municipals de Joventut de València se sumen a esta lluita i per a això, han organitzat els tallers “Apuntat´t”, així com xarrades i activitats amb perspectiva de gènere, per donar visibilitat i fer reflexionar sobre la problemàtica que afecta tantes dones. Aquestes activitats, enfocades al foment de la igualtat i el respecte, es desenvoluparan fins desembre.
 

Els tallers “Apunta´t” són activitats educatives gratuïtes de caràcter formatiu dirigits a joves de fins 30 anys, la major part d'ells tenen lloc en horari de vesprada.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que estos tallers que s'han programat en el marc destre dia estan “destinats a sensibilitzar i informar contra la violència de gènere, promoure una societat igualitària en la qual s'impulse el respecte i la no violència contra la dona”. A més dels tallers, “les persones joves de la ciutat poden triar entre un bon nombre d'activitats de temàtica molt diversa, com tallers sobre creixement personal, formació, cultura, oci, tecnologia, desenvolupament sostenible o autocura”.

Programació

Defensa personal per a l'apoderament de la dona

L'adquisició de les adequades destreses bàsiques en matèria de defensa personal permetrà guanyar en seguretat i fortalesa. Este taller es durà a terme el 25 de novembre i el 2 de desembre en el CMJ Orriols de 16.30 a 19.30 h, i el divendres 9 de desembre de 17.30 a 19.30 hores.

Taller d'igualtat a través del teatre

Este taller busca motivar a les persones joves mitjançant la reflexió sobre la igualtat, a través de tècniques teatrals, construint un espai on poder expressar-se i escoltar. 25 de novembre en el CMJ Patraix de 17.30 a 19.30 h.

Apoderament a través de la veu

Taller focalitzat en el descobriment de la pròpia veu influint així en el coneixement del món interior. Es treballa el cos com a instrument i es connecta amb les emocions per a conéixer-se millor una mateixa i així expressar-se millor. 30 de novembre en el CMJ Ciutat Vella de 17.00 a 19.00 h.

Cos i feminisme. Revolució des de dins

Aquest taller pretén generar un grup de treball en el qual investigar com usem els nostres cossos en l'espai públic i privat, a través de l'autoobservació i la cura. La dansa contemporània servirà per a gaudir del moviment i viatjar a la conquesta de l'espai: la sala i el carrer. 1 i 15 de desembre de 18.00 a 20.00 h en el CMJ Patraix.

Campanya contra la violència de gènere

Sensibilització i informació contra la violència de gènere i recursos per a les víctimes. Activitat realitzada conjuntament amb la Comissió de dones Natzaret La Punta. 25 de novembre de 18.30 a 20.00 h. en el CMJ Natzaret.,

Consciencia't 25N

Espai de conscienciació a través de la dinamització a joves per a treballar els micromasclismes que en moltes ocasions tenim interioritzats. 25 de novembre en el CMJ Sant Isidre.

A més, durant la setmana del 25N, es realitzen en diferents Centres de Joventut activitats relacionades amb este dia, com a preparació de pancartes amb missatge feminista i de lluita contra el maltractament i la misogínia, vídeo-fòrum, xarrades, debats i dinàmiques de grup.

Les persones joves interessades a realitzar la inscripció poden fer-ho a través de la pàgina web de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València www.joventut-valencia.es, on trobaran tota la programació i l'adreça de cada centre municipal.