S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament destina més d'un milió d'euros per a la inserció laboral de 40 persones desocupades

• Les persones beneficàries es formaran i treballaran durant 12 mesos

22/09/2023

  • La Junta de Govern accepta dos subvencions de Labora, de 537.067 euros cada, una per a cofinançar diferents “Tallers d'Ocupació”
  • Unes 40 persones es formaran i treballaren durant 12 mesos, a partir del pròxim mes de desembre
  • El portaveu del govern municipal recorda que “estos programes mixtos de formació i ocupació incrementen l'ocupabilitat de les persones desocupades”

L'Ajuntament de València destinarà 594.417 euros per a formar i contractar durant 12 mesos a unes 20 persones desocupades en restaurants, bars i empreses de catering. Així mateix, invertirà altres 579.051 euros per a formalitzar un altre contracte formatiu, també d'un any, per a la inserció laboral d'altres 20 persones que rebran assessorament per a la dinamització d'activitats d'oci i culturals sostenibles. Així es desprén de dos acords de la Junta de Govern Local que suposen l'acceptació de dos subvencions de Labora, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, que sumen més d'un milió d'euros. La posada en marxa d'estos programes mixtos d'ocupació i formació, cofinançats per l'Ajuntament, “incrementarà l'ocupabilitat de les persones desocupades i facilitarà la seua inserció laboral”, tal com ha afirmat el regidor portaveu de govern, Juan Carlos Caballero.

Concretament, la Junta de Govern ha acceptat una subvenció de Labora de 537.067,20 euros per al “Taller d'Ocupació Gastro VLV”, així com la creació i posada en marxa d'este programa amb una aportació municipal de 57.349 euros. Esta decisió implica des de la contractació d'equip docent, directiu i de suport fins a la formació (a les aules del Centre municipal d'ocupació i formació “Magúncia”) i pràctica professional remunerada de 20 persones desocupades en operacions bàsiques i servicis de bar, cafeteria i restaurants.

D'altra banda, tal com ha informat Juan Carlos Caballero, en la reunió de la Junta de Govern també s’ha donat llum verda a “una altra iniciativa que combina formació amb treball per a millorar les possibilitats d'inserció laboral de les persones desocupades”. L'equip de govern ha acceptat una altra subvenció de Labora de 537.067 euros per a la realització del projecte “Taller d'Ocupació Oci Sostenible III”, que l'Ajuntament cofinançarà amb 41.984 euros.

D'esta iniciativa es beneficiaran altres 20 persones desocupades que rebran formació per a poder exercir treballs de dinamització d'activitats de temps lliure, educatiu, infantil i juvenil, així com de programació i desenvolupament de propostes culturals, i d'interpretació i educació ambiental. El pressupost d'este taller, que ascendix a 579.051 euros, inclou, com en l'altre, els costos laborals de l'equip docent, de funcionament, i dels contractes formatius.