S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El tapís del Corpus de València commemora enguany el centenari de la mort de Sorolla

L’obra floral té unes dimensions de 48 metres quadrats i representa el quadre ‘Jo soc el pa de la vida’

• Per a la confecció del tapís s'han emprat uns 250 quilos de flors naturals i aromàtiques

09/06/2023

El regidor en funcions de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat este divendres, 9 de juny, que el tradicional tapís floral que, amb motiu de la solemnitat del Corpus Christi es realitza cada any, commemora, en esta ocasió, el centenari de la mort de Joaquín Sorolla, amb un dels seus quadres titulat ‘Jo soc el pa de la vida’, on es representa Jesús ressuscitat al llac Tiberíades.
 

L'obra floral té unes dimensions de 48 metres quadrats i per a la seua confecció s'han emprat uns 250 quilos de flors naturals i aromàtiques com, sanguinària, hibisc, pètal de gira-sol, xiprer, cua de cavall i espígol, tot rematat amb garlandes naturals.

Els treballs del tapís van començar fa tres setmanes i han participat un total de nou persones en la seua confecció. El finançament ha corregut íntegrament per la regidoria de Cultura Festiva i ha tingut un cost de 30.613 euros.

El regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, ha dit que “enguany les celebracions del Corpus Christi, la festa grossa de València, estaran alineades amb la celebració de l’Any Sorolla, un dels pintors valencians més importants i més universals de la nostra història”.

Recursos multimèdia

Pere Fuset