Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Corpus València 2024 - València

Vés enrere Corpus València 2024

Volver

València celebra el Corpus, la festa grossa de la ciutat

• Processó del Corpus. Imatge d'arxiu

02/06/2024

  • La processó ix a les 19.00 hores des de la porta dels Apòstols de la catedral metropolitana
  • La celebració, que data de l'any 1372, és una de les més antigues d'Espanya i d'Europa
  • La plaça de L’Ajuntament acull la disparada d'una mascletà a les 14.00 hores

València celebra hui el Corpus, la festa grossa de la ciutat, amb un ampli programa de convocatòries de caràcter litúrgic, religiós, cultural i tradicional. Després d'unes jornades prèvies d'actes, conferències, música i folklore, la ciutat celebra este diumenge una nova edició d'una de les commemoracions religioses i culturals més antigues de la ciutat de València i d'Europa. De fet, la processó data del segle XIV (es va celebrar per primera vegada l'any 1372), i al llarg dels segles ha anat incorporant elements i enriquint el seu desenvolupament.

La jornada comença amb el tradicional repic de campanes des de la torre del Micalet i els oficis religiosos en la Catedral. A les 12.00 hores se celebra la tradicional Cavalcada o Convit, de la celebració del qual hi ha notícies ja des de l'any 1516 (amb denominacions com Cavalcada dels Cavallets, Cavalcada dels Dansetes o Cavalcada de la Degolla), que suposa una invitació a participar en les celebracions. L'itinerari recorre la plaça de Manises, carrer dels Cavallers, plaça de la Mare de Déu, carrer del Micalet, plaça de la Reina, carrers de Cabillers, Avellanes i Palau, i plaça de l’Almoina.

De 12.00 a 12.30 hores s'efectuen nous voltejos de campanes des del Micalet; i a les 14 hores la plaça de L’Ajuntament acull la disparada d'una mascletà, a càrrec de Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes, organitzada per la Regidoria de Falles.

A les 16.30 hores ixen les Roques pel carrer dels Cavallers, les places del Tossal i del Mercat, l'avinguda de María Cristina, el carrer de Sant Vicent, la plaça de la Reina, els carrers de la Mar i Avellanes, i pujada del Palau Arquebisbal. A les 17.15 hores és l'eixida dels carros de murta i, a les 17.30, la dels gegants, les danses dels nanos, la magrana i la Moma.

Finalment, a les 19.00 hores és el moment de la solemne processó, que sale des de la catedral, per la porta dels Apòstols, i recorre la plaça de la Mare de Déu, el carrer dels Cavallers, la plaça del Tossal, el carrer de la Bosseria, la plaça del Mercat, l'avinguda de María Cristina, el carrer de Sant Vicent, la plaça de la Reina, els carrers de la Mar, Avellanes i del Palau, per a tornar per la plaça de l'Almoina i entrar de nou en la catedral, amb un volteig de campanes des del Micalet.

QR inclusiu sobre el Corpus de València

La Direcció General de Discapacitat de l'Ajuntament ha presentat un QR inclusiu sobre la festivitat del Corpus, dirigit especialment a persones amb discapacitat, perquè puguen accedir a tota la informació sobre la celebració centenària d'esta festivitat a la ciutat. Es tracta d'una edició especial que se suma a altres edicions per diferents festivitats destacades de la ciutat, com les Falles, la Fira de Juliol, el 9 d'Octubre o la Setmana Santa Marinera, entre altres.