Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Plaza Fernando Martínez Castellano - València

Vés enrere Plaza Fernando Martínez Castellano

Volver

Qui va ser el primer alcalde democràtic de València tindrà una plaça amb el seu nom prop del Parc de Capçalera

• Fernando Martínez Castellano

18/06/2024

  • La Comissió de Benestar social ha acordat hui dur al pròxim Ple una proposta perquè l’espai situat entre les avingudes de Pío Baroja i de General Avilés passe a dir-se “Plaça de Fernando Martínez Castellano”
  • A més, també s'ha aprovat presentar en el Ple una moció alternativa de l'equip de govern a la plantejada pel Grup municipal Socialista en matèria d'educació

La Comissió de Benestar social, Educació, Cultura i Esports acorda per unanimitat portar al pròxim Ple, que tindrà lloc el divendres 28 de juny, una proposta per a reanomenar l'espai públic vorejat per la confluència entre les avingudes de Pío Baroja i de General Avilés, prop del Parc de Capçalera, com a “Plaça de Fernando Martínez Castellano”. D'esta manera, l'Ajuntament homenatjarà i reconeixerà la labor de qui va ser el seu primer alcalde democràtic, que va morir el passat 20 de maig.

Este polític valencià, nascut en 1942, va encapçalar la llista del PSOE en les primeres eleccions democràtiques de la ciutat, celebrades l'abril de 1979, després de l'aprovació de la Constitució Espanyola de 1978. Va ser elegit alcalde i va exercir com a primera autoritat municipal durant els primers mesos de la Democràcia.

“Martínez Castellano va pertànyer a una generació de polítics que ens va donar una lliçó de vida i de democràcia a tots, una generació que va deixar a un costat rancors i diferències, assumint que el diàleg i el respecte era el camí, uns valors tan necessaris hui”, va assenyalar l'alcaldessa, María José Catalá, durant el Ple extraordinari celebrat a finals de maig.

Per això, Catalá va assegurar que “este reconeixement, mitjançant la concessió d'un espai públic amb el seu nom en una zona de la ciutat on ell gaudia passejant, és just, és honest i és una obligació moral reconéixer la seua trajectòria durant la Transició i com a alcalde”.

Moció alternativa

La Comissió de Benestar Social també ha acordat este matí presentar, en el pròxim Ple, una moció alternativa, presentada per l’equip de govern, a la plantejada pel Grup municipal Socialista de rebuig a la discriminació educativa. La moció alternativa ha comptat amb els vots a favor del Grup popular i VOX i amb els vots en contra del Grup Socialista i Compromís.

En el document finalment aprovat, es contempla respectar la fase de revisió dels punts per circumstància específica del procés d'admissió per al curs 2024-2025 per part de la inspecció educativa i de la Direcció General de Centres Docents, així com sumar-se a la Conselleria d'Educació en el rebuig a qualsevol criteri que incórrega en algun tipus de discriminació.

Així mateix, s'arreplega el compliment amb el Reglament del Consell Escolar Municipal, la garantia de les ajudes al material escolar en les mateixes condicions i mantindre les comunicacions necessàries per al correcte desenvolupament del Pla Edificant, com s'ha fet fins ara.