Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Presentación Premios Smart Green Guide 2024 - València

Vés enrere Presentación Premios Smart Green Guide 2024

Volver

València serà seu al novembre dels premis We’re Smart Green Guide 2024, un esdeveniment gastronòmic internacional

• Green Guide València 2024

18/06/2024

  • El 12 de novembre es reuniran a la ciutat més de 250 xefs, periodistes i experts en gastronomia en una gala amb una audiència estimada de més de 1.000 milions de persones
  • La Capital Verda Europea serà també epicentre mundial de la gastronomia sostenible en uns premis que reconeixen els millors xefs del món
  • Catalá destaca que “València és garantia d’alimentació saludable i productes de proximitat perquè continuarem posicionant-nos al mapa gastronòmic mundial i ho farem reafirmant el nostre compromís amb un futur més verd i sostenible”.

El Dia de la Gastronomia Sostenible ha sigut la data triada per anunciar que València serà seu enguany del més important esdeveniment gastronòmic internacional centrat en la cuina vegetal. Una declaració d'intencions, perquè la ciutat, a més de ser Capital Verda Europea, aspira a posicionar-se com a referent indiscutible en alimentació saludable i de productes de proximitat. Així, el 12 de novembre tindrà lloc a València la gala anual de We’re Smart Green Guide, una guia mundialment reconeguda que premia els restaurants i xefs que es distingeixen pel seu enfocament cap a la cuina saludable i sostenible. En paral·lel a la gala, durant tres dies se celebraran tallers, showcookings i d’altres activitats com una Restaurant Week en restaurants de la ciutat centrada en cuina tradicional.

L'anunci l'han realitzat hui l'alcaldessa de València, María José Catalá; juntament amb el director general de Turisme, José Manuel Camarero; el director de València Turisme de la Diputació, Xavi Pascual; el CEO de We're Smart World, Frank Fol; i els cuiners Ricard Camarena i Begoña Rodrigo, que ocupen respectivament el lloc número 7 i el 16 en el top 100 mundial d'esta prestigiosa guia. A la presentació també han assistit d’altres representants de l'ecosistema gastronòmic de la ciutat, com l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana, restaurants recomanats en la guia (El Poblet, Habitual, Riff, Saiti, Vuelve Carolina, Gallina Negra i Bouet) o les denominacions d'origen de productes valencians com l'arròs, el vi, l'orxata o els cítrics.

L'alcaldessa, María José Catalá, ha emmarcat la celebració d'este esdeveniment, que organitzarà la Fundació Visit València juntament amb la Generalitat i la Diputació, en l'estratègia promocional del nou model turístic de València. “Volem atraure un turisme responsable i compromés i continuar posicionant València com a rebost de la dieta mediterrània i posar en valor els nostres productes i el compromís de la nostra gastronomia amb la sostenibilitat. València és garantia d'alimentació saludable i productes de proximitat i volem que este fet tinga visibilitat. No només continuarem posicionant-nos en el mapa gastronòmic mundial, sinó que ho farem reafirmant el nostre compromís amb un futur més verd i sostenible”, ha subratllat.

Durant el seu intervenció, Catalá ha destacat que l'hostaleria i la restauració es va sumar al Pacte Verd el mes passat, “una aliança de la ciutat i els seus sectors econòmics per la sostenibilitat que se centra en la reducció de desaprofitaments alimentaris o l'aposta per productes de quilòmetre zero” afegint “la mitigació de la petjada de carboni, la reducció de plàstics, l'ús d'energies renovables, l'estalvi energètic i d'aigua són alguns dels compromisos que estan en l'ADN de la nostra cuina i que responen, a més, a una tradició secular d'alimentació saludable”.

Per la seua banda, Frank Fol ha assenyalat que València és el lloc idoni per a la celebració d'esta gala. “Per al nostre moviment -ha apuntat-, és una combinació perfecta. Estem alineats amb València, Capital Verda Europea 2024, en el que volem aconseguir: promoure un estil de vida més saludable i verda. Així que estic encantat d'organitzar els nostres Premis We’re Smart en esta bella ciutat".

Més de 250 xefs i periodistes gastronòmics

La cerimònia de lliurament de We’re Smart Green Guide és un esdeveniment molt esperat en l'àmbit culinari i de la sostenibilitat a nivell mundial. Se celebra anualment i reuneix xefs, restauradors, periodistes i experts en gastronomia de tot el món. S’hi preveu que acudisquen més de 250 referents internacionals a la cita de València.

Any rere any, este esdeveniment cobra més rellevància en considerar-se una plataforma molt útil per a impulsar canvis positius en la indústria de la restauració cap a pràctiques més sostenibles a nivell global. D'ací ve que la premsa internacional li done àmplia cobertura. En l'última edició, celebrada a Brussel·les (2023), la cerimònia va tindre un ampli impacte mediàtic, amb un abast de més de 1.000 milions i un valor publicitari estimat en 25 milions d'euros.

La Fundació Visit València, que organitzarà la recepció dels participants i premiats, prepararà un programa de tres dies perquè tots ells coneguen de primera mà els espectaculars rebostos naturals de València: els nostres arrossars amb una visita a l’Albufera; el peix de les nostres costes, amb la Llotja i els mercats municipals com a exponents; i les fruites i verdures de la nostra horta, amb activitats i tallers en estos enclavaments.

Categories i rànquings de la ‘Guia Verda’

El 12 de novembre, en un espectacle en directe al qual assistiran els xefs més destacats que proposen una cuina basada en producte de la terra, s'anunciaran diferents categories i premis, com quin és el millor restaurant vegetal del món, quin xef té l'enfocament més innovador en la preparació de plats de verdures i fruites; o nous restaurants revelació que compartixen la filosofia de We’re Smart Green Guide. També es destacarà una xef vegetal excepcional, un referent que inspira i anima a altres cuineres en l'àmbit de la cuina vegetal.

Durant la cerimònia també s'anunciaran els restaurants seleccionats per als llocs més cobejats de la Guia Verda de We’re Smart d'enguany, que conté el Top 100 del món. Per a tot això es visiten uns 1.500 restaurants de més de 50 països de tot el món i se'ls atorga d'un a cinc raves, segons l'ús culinari de fruites i verdures.

We’re Smart també elabora el rànquing top 10 per a: Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, França, Itàlia, el Japó, Luxemburg, Països Baixos, el Perú, Sud-àfrica, Espanya, Suïssa, el Regne Unit i els Estats Units.

Recursos multimedia

María José Catalá