S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Proyecto FEEL Unión Europea - València

Vés enrere Proyecto FEEL Unión Europea

Tornar

La Unió Europea tria València com la ciutat sòcia del projecte Interreg FEEL a Espanya

• "Una de les prioritats del govern municipal és aprofitar el finançament europeu i optimitzar els fons que arriben d'Europa”, ha afirmat Carlos Mundina

20/09/2023

  • El projecte FEEL impulsa la transició energètica urbana, i serà gestionat a la ciutat a través de la Fundació València Clima i Energia , amb un pressupost de 200.000 euros
  • El regidor Carlos Mundina ha assegurat que “València vol ser líder a Europa en polítiques de sostenibilitat per a millorar la qualitat de vida dels valencians”
  • A més de València, participen ciutats i regions de França, Dinamarca, Itàlia, Suècia, Polònia, Irlanda i Romania

La Unió Europea ha triat València com a ciutat sòcia del projecte FEEL de la Unió Europea, una iniciativa dirigida a estudiar el desenvolupament i l'aplicació de fórmules per a reduir de manera dràstica el consum d'energia, aplicant la cooperació comunitària i mesures de baixa tecnologia. Este projecte, finançat per la Unió Europea, té un pressupost de dos milions d'euros i una duració de quatre anys. A més de València, participen les ciutats i regions de Lorient (França), Bistrita (Romania), Frederikshavn (Dinamarca), Regió de Ligúria (Itàlia), Cork (Irlanda), Mazovia (Polònia) i l'Agència d'Energia del Nord de Suècia.

La Fundació València Clima i Energia gestionarà un pressupost de 200.000 euros mitjançant el qual València posarà en marxa el projecte Interreg FEEL que permetrà intercanviar experiències amb les altres set regions i ciutats europees en matèria de transició energètica i polítiques basades en la cooperació i la suficiència energètica.

Tal com ha assegurat el regidor de Millora Climàtica, Acústica i Eficiència Energètica, Carlos Mundina, “València vol ser líder a Europa en polítiques de sostenibilitat i volem estar en tots els fòrums d'intercanvi d'experiències que puguen servir-nos per a millorar la qualitat de vida dels valencians”.

“Ciutat frugal”

Precisament, el projecte Interreg FEEL vol provar i desenvolupar l'enfocament de “ciutat frugal” en les huit ciutats i regions europees triades, mitjançant l'aplicació dels principis de suficiència, amb l'objectiu de reduir dràsticament els consums d'energia i les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle associades.

Tal com assenyala el contingut del programa, la necessitat de reduir la dependència energètica i augmentar l'eficiència de l'energia consumida, així com disfrutar d’un nivell de qualitat de vida sense esgotar les possibilitats de continuar gaudint-la en el futur, no sempre requerixen d'inversions costoses o mesures dràstiques. De fet, el projecte FEEL pretén explorar les opcions que oferix la frugalitat, entesa com la qualitat d'actuar des de la prudència i l'estalvi en l'ús dels recursos energètics, així com optimitzar l’ús per a evitar el seu desaprofitament.

Utilitzar solucions ultres-simples de baixa tecnologia contribuix a garantir les necessitats de les persones. Com a exemple es pot citar el desenvolupament de la construcció bioclimàtica, que aplica solucions basades en la natura per a substituir els habituals sistemes mecànics de ventilació, refrigeració o calefacció, que consumixen més energia i tenen uns majors costos de producció.

La Fundació València Clima i Energia, que gestionarà el projecte de València amb una inversió de 200 mil euros, té com a objectiu donar suport a projectes existents relacionats amb les “ciutats frugals, sobrietat energètica i comunitats Low-Tech començant en la primera fase per identificar els actors i bones pràctiques de València que puguen servir per intercanviar experiències amb altres territoris i possibles projectes pioners. El regidor Carlos Mundina ha assenyalat que una de les prioritats del govern municipal és “aprofitar el finançament europeu i optimitzar els fons que arriben d'Europa”.