Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Valencianada 2024 - València

Vés enrere Valencianada 2024

Volver

Més de 2.300 joves participen en una gimcana cultural per a visitar 83 punts d'interés de la ciutat

• En esta edició han participat 33 centres de 21 municipis diferents

15/02/2024

  • La “Valencianada” és una activitat que busca promoure el coneixement del patrimoni local entre la joventut a través de l'ús de les TIC
  • En esta edició han participat 33 centres de 21 municipis diferents, que s'han congregat en la plaça de l'Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament ha acollit este matí a més de 2.300 joves que han participat en l'activitat coneguda com a "Valencianada”. Esta consisteix en un exercici de geolocalització i coneixement de la ciutat, organitzat per l'associació Unentretants (Xarxa Cooperativa d'Experiències TIC per a l'Ensenyament del Valencià), que compta amb la col·laboració de les regidories d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals i de Mobilitat. L'Objectiu és acostar el patrimoni cultural local a la joventut a través de l'ús de les TIC.

En paraules de José Luis Moreno, regidor de Cultura, “projectes com este contribueixen a fomentar l'interés de la joventut valenciana per la seua ciutat i la seua cultura, motivant la seua participació mitjançant l'ús de les noves tecnologies, ferramentes que els permeten ampliar els seus coneixements i millorar les seues habilitats, per això des de l'Ajuntament volem donar suport a estes iniciatives que converteixen a l'alumnat en protagonista i promouen la seua formació integral”.

L'alumnat de secundària i batxillerat, procedent de 33 centres educatius, distribuïts en 21 municipis diferents, s'ha reunit en la plaça del consistori per a fer una gimcana cultural. Al llarg de la jornada s'han traslladat, en grups de 4 o 5, als principals punts d'interés de la ciutat, per a així conéixer edificis i espais d'interés històric, literari, social, científic o tecnològic. En total han visitat 83 llocs seleccionats. Esta activitat, que es realitza des del curs 2014-2015, forma part del World Mobile City Project.

En este sentit, es dirigeix a la joventut per a permetre-li localitzar qualsevol punt de la ciutat, combinant els mitjans clàssics amb l'ús de les últimes tecnologies (Internet, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada…). La preparació comporta una tasca d'elaboració de fitxes, informació sobre els edificis i la ciutat i també sobre algunes aplicacions de mòbil, que els seran d'ajuda mentre visiten els monuments.

Esta proposta pretén, a més de la divulgació del patrimoni cultural, establir ponts entre l'ensenyament formal i no formal, difonent també l'ús de les TIC per a l'aprenentatge en contextos reals. Així mateix, l'EMT facilita la mobilitat de l'alumnat, amb la finalitat de promoure l'ús del transport públic i de publicitar de manera pràctica i real totes les línies que formen part de la xarxa d'autobusos de la ciutat.