Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Ribó celebra l'obertura de CaixaFòrum València, “el nou espai dedicat a l'art i la divulgació científica” en l'àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències

L'alcalde ha destacat que el centre, “fruit de la col·laboració publicoprivada, complementarà l'àmplia oferta cultural de València”

• L'alcalde ha assegurat que el projecte CaixaFòrum “encaixa a la perfecció amb l'essència mediterrània de la nostra ciutat"

21/06/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha celebrat este dimarts l'obertura de CaixaFòrum València, el nou espai dedicat a l'art i la divulgació científica a la ciutat, que ha sigut habilitat en l'àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i que ha obert hui les portes al públic. Tal com ha assegurat Ribó, “este nou espai complementarà l'ampla oferta cultural de València, que ja oferix una gran varietat d'activitats i espectacles per al veïnat i les persones que ens visiten i que, després de dos anys d'una activitat mínima per la pandèmia, ha ressorgit amb molta força”.

 

L'alcalde de València, acompanyat dels vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, i altres membres de l'equip de govern, ha participat este matí en la inauguració del nou centre CaixaFòrum València. Sobre l'espai de 8.200 metres de l'àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Fundació La Caixa ha plantejat un projecte cultural “d'avantguarda” que constituix, en paraules de l'alcalde, “un centre cultural de primer nivell que ha sigut possible gràcies a la col·laboració publicoprivada”. “CaixaFòrum és un gran exemple del que podem aconseguir posant en comú objectius i buscant la manera de fer rendible la cooperació. Arribar a acords per a millorar la vida de les persones sempre val la pena”, ha assegurat Ribó.

L'adequació de l'àgora com a seu de CaixaFòrum València ha sigut obra de l'arquitecte Enric Ruiz-Geli i el seu estudi, Cloud 9, “que han sabut mantindre el seu concepte original com a espai de reflexió i gran superfície cultural oberta i de gran activitat”, tal com ha destacat Ribó, qui ha assegurat que “seran molts els valencians i les valencianes que visitaran les exposicions, assistiran als concerts i participaran de les activitats científiques que se celebraran en este gran contenidor cultural que –ha afegit- serà també un reclam per al turisme de qualitat”.

L'acte d'obertura del nou espai ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de la Fundació La Caixa, Isidro Fainé; i el director de CaixaFòrum València, Álvaro Borrás, així com de nombrosos membres de la Corporació Municipal i del Consell.

Essència mediterrània

L'alcalde ha assegurat que el projecte CaixaFòrum “encaixa a la perfecció amb l'essència mediterrània de la nostra ciutat i amb la fascinació per la saviesa d'esta terra”. Per això, ha destacat el caràcter de València, “una ciutat en expansió que està evolucionant cap a la modernitat sense oblidar els seus orígens”. “I és eixa mescla de tradició i futur la que ens ha convertit en una ciutat ideal per a viure i desenvolupar projectes professionals”, ha subratllat.

En este sentit, l'alcalde ha destacat que des del govern municipal “treballem per a ampliar l'oferta cultural i garantir les necessitats de coneixement i les inquietuds culturals de les persones que viuen a la ciutat”, i ha destacat “el gran èxit que ja s'intueix amb el projecte CaixaFòrum, que ja ha esgotat les 20.000 entrades posades a la disposició del públic per a les jornades de portes obertes del mes de juny Una evidència de l'expectació que CaixaFòrum desperta en les valencianes i els valencians i un avançament del que suposarà per a la nostra ciutat”.

“És fantàstic inaugurar instal·lacions que ens ajuden a créixer i que ens situen en el mapa de l'avantguarda i de la cultura. En els últims anys València s'ha convertit en un referent de la mobilitat sostenible i el benestar de les persones, i la cultura i l'art venen a reforçar esta circumstància”, ha conclòs Joan Ribó.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr