Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Comença el festival de jazz d'estiu, que compta amb actuacions en el Teatre Principal i en els barris i pobles de la ciutat

Del 2 al 31 de juliol al Teatre Principal i barris i Pobles de València

• Teatre Principal de València

01/07/2022

El 25 Festival de Jazz de València, que organitza el Palau de la Música de València, començarà demà dissabte 2 de juliol amb l’actuació de la Banda Simfònica Municipal, dirigida per Rafael Sanz-Espert, junt amb el grup Spanish Brass i Barcelona Gòspel Messengers. Este encontre jazzístic estiuenc, que es desenvoluparà fins al 31 de juliol al Teatre Principal de València, i a diversos barris i pobles de la ciutat, està creant una gran expectació. I és que els concerts de la Banda Simfònica Municipal, Silvia Pérez Cruz i de Snarky Puppy es van omplir pràcticament a la setmana d’eixir les entrades, i ja estan esgotats.

 

Amb A més, està a punt d’esgotar-se la visita de Ron Carter, així com l’actuació de John Scofield que està omplint la sala, i respecte a la resta dels concerts programats, estan avançant a molt bon ritme. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, s’ha mostrat molt satisfeta respecte a l’expectació creada i ha afirmat que “estem molt contents perquè es demostra que este esforç que hem fet en la 25 edició del Festival de Jazz, esforç quant a pressupost i a l’enorme qualitat dels artistes participants, es veu revalidat en la gran resposta del públic”. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha incidit en què les aficionats i aficionades “estan valorant molt positivament la varietat de propostes dels músics internacionals i valencians, i l’equilibri en el disseny dels diversos gèneres dins del jazz”.

Torna d’esta manera el Festival de Jazz de València amb un cartell carregat de Grammys, que internacionalment reunix a llegendes del jazz com John Scofield (5 juliol), que presenta el seu últim treball “Yankee Go Home!. Com també el gran contrabaixista Ron Carter (10 juliol), que visitarà València acompanyat pel seu quartet Foursight. El saxofonista Joe Lovano i el trompetista Dave Douglas (13 juliol), presenten “Other Worlds”. Destaca també la visita i el debut en el festival de Snarky Puppy (12 juliol), amb quatre Grammys, i que presentarà “Immigrance”.

En el Festival de Jazz de València també debuta Sílvia Pérez Cruz (6 juliol) que presenta amb la formació Farsa Circus Band, la seua proposta interdisciplinària de fusió Farsa. El trio de jazz Colina-Miralta-Sambeat (CMS) (9 juliol) proposarà la fusió del jazz i el flamenc, junt amb Juan Gómez "Chicuelo".

El jazz valencià iniciarà demà el Festival amb la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Rafael San-Espert, amb el grup Spanish Brass i Barcelona Gòspel Messengers. L’Orquestra de València i David Pastor (8 juliol), presentaran el projecte Symphonic Jazz Sketches, que serà dirigit per Miguel Ángel Navarro. La següent cita serà un ensemble de músics valencians, que faran un tribut al mític disc The Black Saint and the Sinner Lady de Charles Mingus (14 juliol). I tancarà el Festival al Teatre Principal, l’homenatge a Toni Belenguer (17 juliol), que protagonitzarà un altre ensemble format per alguns dels millors músics de la Comunitat Valenciana.

El Festival de Jazz també es caracteritza pel seu vessant pedagògic, i, en este sentit, tornen les professores i professors del campus de Berklee a València, Berklee All Stars (7 juliol). També destaca el debut de la cantant Damaris Gilabert amb la Happy Band Sedajazz Kids (9 juliol), amb un espectacle dins de “Menut Jazz”.

Jazz als Barris i Pobles de València

No faltaran els concerts gratuïts i a l’aire lliure del cicle “Jazz als barris i Pobles de València”, que enguany es desenvoluparan des del 16 al 31 de juliol, i que començaran tots a les 20.00 hores. Ki Big Band inicia el cicle la plaça de Patraix; seguirà Lirica Big Band a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret (17 juliol); Jeff Jerolamon Jazz Experience a la plaça de l’Església de Campanar (23 juliol); Screaming Pillows a Massarojos (24 juliol); Arantxa Domínguez i Ricardo Belda al Perellonet (30 juliol) i Pi McCarthy Quintet al Parc Central (accés pel carrer Filipines) el 31 de juliol.